Про Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків (29.03.2001), Детальна інформація

Про Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків (29.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.8
Скачувань: 1043
0308 Про Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків (29.03.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 29 березня 2001 р. N 308

Київ

Про Порядок створення і використання матеріальних

резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних

ситуацій техногенного і природного характеру

та їх наслідків

З метою забезпечення запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків (додається).

2. Міністерству аграрної політики, Міністерству палива та енергетики, Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству транспорту, Державному комітетові водного господарства, Державному комітетові зв'язку та інформатизації, Державному комітетові лісового господарства, Державному комітетові промислової політики, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям, підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності та господарювання визначити номенклатуру, норми накопичення, джерела фінансування та створити матеріальні резерви в обсягах, що забезпечать проведення невідкладних робіт, пов'язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

3. Міністерству фінансів, Міністерству економіки під час формування проектів Державного бюджету України та Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2002 рік і наступні роки передбачити з урахуванням реальних можливостей кошти на виконання заходів щодо створення матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.

Прем'єр-міністр України В.ЮЩЕНКО

Інд. 33

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 29 березня 2001 р. N 308

ПОРЯДОК

створення і використання матеріальних резервів для

запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій

техногенного і природного характеру та

їх наслідків

1. Цей Порядок розроблено відповідно до положень Закону України "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру" ( 1809-14 ).

2. Порядок визначає основні принципи створення і використання матеріальних резервів у єдиній державній системі запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру.

3. Матеріальними резервами є будівельні матеріали, пальне, медикаменти, продовольство, техніка, технічні засоби та інші матеріально-технічні цінності, призначені для проведення невідкладних відновних робіт і заходів, спрямованих на запобігання, ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.

4. Матеріальні резерви, що використовуються для запобігання ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків (далі - резерви), створюються:

Кабінетом Міністрів України - державний резерв (стратегічний резерв) для проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню;

МНС - оперативний резерв для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та надання термінової невідкладної допомоги постраждалому населенню;

Мінагрополітики, Мінпаливенерго, МОЗ, Мінтрансом, Держводгоспом, Держкомзв'язку, Держкомлісгоспом, Держпромполітики

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes