Про Порядок присвоєння спеціального ідентифікаційного коду для оптичних дисків для лазерних систем зчитування (28.04.2001), Детальна інформація

Про Порядок присвоєння спеціального ідентифікаційного коду для оптичних дисків для лазерних систем зчитування (28.04.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.2
Скачувань: 807
(



th

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7D9B4\x1C00 щільності типу SACD і DVD

8. СІД-код прес-форми повинен знаходитися в зоні з максимальним радіусом 22,5 міліметра,

9. СІД-код прес-форми не можна розміщувати в зоні, яка закриває СІД-код майстер-копії або будь-які інші знаки, зазначені виробником дисків.

10. СІД-код прес-форми не можна наносити в зоні посадки диска.

11. СІД-код прес-форми на зовнішній поверхні диска повинен читатись зліва направо.

12. Нанесення інформації поверх СІД-коду прес-форми з метою декоративного оформлення диска допускається лише на диску високої щільності.

СІД-код матриці

13. Кожний СІД-код матриці складається з літер IFPI, після яких зазначається чотири- або п'ятизначний код, який починається з літери L. Виробнику дисків надається пакет послідовних кодів, з яких він повинен присвоювати унікальний код кожному окремому процесору сигналів або лазерному записувальному пристрою, що використовується ним для виготовлення матриці.

14. СІД-код матриці необхідно наносити на матричну смугу під час запису на лазерному записувальному пристрої. Всі подальші матриці (в тому числі материнські частини і штампи), а також усі диски, виготовлені за допомогою цієї матриці, повинні мати цей СІД-код.

15. СІД-код матриці повинен знаходитись у радіусі 18 міліметрів між центром диска та початком "зони введення" (яка розміщена в радіусі 22,9 міліметра від центру), крім дисків високої щільності, відповідно до пунктів 22-27 цих Технічних специфікацій.

16. Мінімальна висота знаків СІД-коду матриці повинна бути 0,5 міліметра.

17. СІД-код матриці повинен знаходитися в металізованій зоні диска, крім випадків, передбачених пунктом 25 цих Технічних специфікацій.

18. СІД-код матриці повинен читатися без збільшення.

19. СІД-код матриці на зчитуваному або відтворюваному боці диска повинен читатися зліва направо (див. схему).

20. СІД-код матриці повинен бути встановлений у програмно-апаратне забезпечення лазерного записувального пристрою або в системний контролер (у систему обробки сигналів, яка керує роботою лазерного записувального пристрою) таким чином, щоб оператор системи не міг змінити код.

21. Рекомендується, щоб місце, виділене виключно для СІД-коду матриці (визначається користувачем і постачальником лазерного записувального з пристрою), утворювало дугу 30 градусів. СІД-код матриці повинен бути чітко відокремлений від інших характерних ділянок.

Додаткові вимоги до дисків високої

щільності типу SASD і DVD

22. СІД-код матриці повинен знаходитися в зоні з максимальним радіусом 22,5 міліметра.

23. Мінімальний радіус не встановлено, однак розміщення СІД-коду матриці повинно відповідати вимогам, зазначеним у пунктах 13-27 цих Технічних специфікацій.

24. СІД-код матриці не повинен бути закритий стековим кільцем.

СІД-код різних форматів диска

високої щільності

25. У разі коли "порожній" бік одношарового одностороннього диска виготовлений з відходів виробництва програмного диска, на ньому повинен бути СІД-код, навіть якщо він не металізований.

26. Для двошарового одностороннього диска СІД-код матриці повинен бути записаний для обох шарів або нанесений на один із шарів диска і чітко видимий.

27. Для одношарового двостороннього диска СІД-код матриці повинен бути записаний з обох боків диска і чітко видимий. Допускається затінення коду у зв'язку з обмеженою площею зони друку.

Схема

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes