Про Програму сприяння організації медичної допомоги дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф, що надається Республікою Куба, на 2001 рік (23.05.2001), Детальна інформація

Про Програму сприяння організації медичної допомоги дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф, що надається Республікою Куба, на 2001 рік (23.05.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.1
Скачувань: 645
Надання медичної допомоги дітям України на Кубі було розпочато у 1990 році. За цей період медичну допомогу одержало понад 15,5 тис. дітей з числа потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей-інвалідів, сиріт та напівсиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей.

З 1991 року лікування та оздоровлення дітей на Кубі провадиться відповідно до договорів про співробітництво між Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством охорони здоров'я Республіки Куба та Українським молодіжним Чорнобильським фондом.

Мета, завдання, терміни виконання Програми

Метою Програми є максимальне використання найбільш сучасних та досконалих видів медичної допомоги, запропонованої Республікою Куба дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф, поліпшення стану їх здоров'я, зниження захворюваності та запобігання інвалідності.

Для реалізації цієї мети необхідно вирішити організаційні питання: відбір дітей на лікування до Республіки Куба або санаторних закладів України, в яких лікування хворих дітей здійснюється лікарями Республіки Куба за їх методикою, перевезення дітей до Куби, перебування там дітей та осіб, які їх супроводжують, а також організація навчально-виховного процесу у лікувально-оздоровчому центрі "Тарара" Республіки Куба.

Очікувані наслідки виконання

B*

`

Ue

P

I

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x665Eo\x1C00 Реалізація заходів, передбачених Програмою, дасть змогу:

поліпшити здоров'я дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф, шляхом надання медичної допомоги на Кубі;

сприяти наданню консультативної та лікувальної допомоги лікарями Республіки Куба в лікувально-профілактичних та санаторних закладах України;

запровадити кубинський досвід з надання медичної допомоги у лікувально-профілактичних та санаторних закладах України.

Основні заходи щодо поліпшення

медичного обслуговування дітей, які постраждали внаслідок

Чорнобильської та інших екологічних катастроф

Організаційні питання

Організація відбору дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф, для надання їм медичної допомоги у медичних закладах Республіки Куба відповідно до критеріїв, розроблених МОЗ України та МОЗ Республіки Куба.

МОЗ, Рада міністрів Автономної

Республіки Крим, обласні, Київська та

Севастопольська міські держадміністрації за

участю Українського молодіжного

Чорнобильського фонду.

Організація перевезення дітей до Республіки Куба (за маршрутом Київ - Гавана - Київ).

МОЗ, Мінтранс за участю Українського

молодіжного Чорнобильського фонду.

Організація перевезення дітей у Республіці Куба з аеропорту імені Хосе Марті до медичних закладів, розміщення дітей та їх супроводжуючих.

МОЗ за участю Українського молодіжного

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes