Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла (29.05.2001), Детальна інформація

Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла (29.05.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 17.7
Скачувань: 666
0584 Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла (29.05.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 29 травня 2001 р. N 584

Київ

Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів

молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам

на будівництво (реконструкцію) житла

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. На часткову заміну пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1999 р. N 825 ( 825-99-п ) "Про вдосконалення організаційної та фінансової діяльності Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву при Державному комітеті у справах сім'ї та молоді" (Офіційний вісник України, 1999 р., N 20, ст. 887) затвердити Положення про порядок надання пільгового довготермінового кредиту молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла в редакції, що додається.

2. Державному фондові сприяння молодіжному житловому будівництву, Міністерству економіки та Міністерству фінансів розробити механізм залучення додаткових коштів для реалізації програми кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво (реконструкцію) житла.

3. Державному фондові сприяння молодіжному житловому будівництву, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям разом з Всеукраїнською асоціацією "Укрмолодьжитло" прискорити розроблення проекту Програми розвитку молодіжного житлового кредитування на 2001 - 2010 роки.

4. Державному фондові сприяння молодіжному житловому будівництву разом з Міністерством фінансів у двомісячний термін розробити та затвердити Інструкцію про порядок спрямування коштів, що надходять від погашення наданих пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла, та сплати відсотків за користування ними.

5. Установити, що розрахунки з позичальниками пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла, наданих відповідно до порядку, встановленого постановами Кабінету Міністрів України від 3 грудня 1997 р. 1352 ( 1352-97-п ) "Про додаткові заходи щодо реалізації молодіжної житлової політики" (Офіційний вісник України, 1997 р., число 49, с. 51) та від 17 травня 1999 р. N 825 ( 825-99-п ) "Про вдосконалення організаційної та фінансової діяльності Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву при Державному комітеті у справах сім'ї та молоді" (Офіційний вісник України, 1999 р., N 20, ст. 887), проводяться згідно з Положенням, затвердженим пунктом 1 цієї постанови.

6. На часткову заміну пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2000 р. N 1604 ( 1604-2000-п ) "Про Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" (Офіційний вісник України, 2000 р., N 43, ст. 1846) затвердити новий персональний склад спостережної ради Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (додається).

Перший

віце-прем'єр-міністр України Ю.ЄХАНУРОВ

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 29 травня 2001 р. N 584

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок надання пільгових довготермінових

кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим

громадянам на будівництво (реконструкцію) житла

Загальна частина

1. Це Положення відповідно до статті 10 Закону України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні" ( 2998-12 ) визначає порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла.

2. У цьому Положенні поняття вживаються в такому значенні:

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (далі - Фонд) - спеціалізована фінансова установа, підпорядкована Кабінетові Міністрів України, яка утворена з метою реалізації державної житлової політики і є розпорядником коштів державного бюджету, бюджету Автономної Республіки Крим, місцевих бюджетів та коштів інших джерел фінансування, виділених для надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла;

правління Фонду - виконавчий орган Фонду, який організовує надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла, забезпечує обслуговування кредитних ресурсів, контролює їх цільове та ефективне використання;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes