Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла (29.05.2001), Детальна інформація

Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла (29.05.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 17.7
Скачувань: 666
У разі виділення кредитних ресурсів у вигляді матеріальних і нематеріальних активів на фінансування зазначених витрат спрямовуються кошти, отримані за рахунок перших внесків позичальників, у розмірі 6 відсотків вартості зазначених активів у грошовому еквіваленті.

Кошти на фінансування витрат, пов'язаних з наданням та обслуговуванням кредитів, перераховуються Фонду та регіональним відділенням Фонду одночасно з коштами, що спрямовуються на надання кредитів.

Умови набуття права власності на збудоване

(реконструйоване) за рахунок кредиту житло

39. Умови набуття позичальником права власності на збудоване (реконструйоване) за рахунок кредиту житло визначаються кредитною угодою.

40. Відповідно до кредитної угоди позичальникові в установленому порядку видається свідоцтво про право власності на збудоване (реконструйоване) житло. Фінансування витрат, пов'язаних з оформленням цих документів, здійснюється за рахунок позичальника.

41. З метою забезпечення погашення кредиту між регіональним відділенням Фонду та позичальником відповідно до умов кредитної угоди укладається іпотечний договір про заставу збудованого (реконструйованого) житла, індивідуального будинку та господарських приміщень у сільській місцевості. У разі кредитування будівництва (реконструкції) індивідуального будинку та господарських приміщень в сільській місцевості іпотечний договір про заставу земельної ділянки укладається разом з кредитною угодою.

Передача в заставу збудованого (реконструйованого) житла проводиться одночасно з оформленням права власності позичальника на це житло.

42. У разі смерті чи визнання в установленому порядку позичальника недієздатним його права і зобов'язання за кредитною угодою та іпотечним договором переходять до спадкоємця або опікуна чи піклувальника, що оформляється відповідними угодами.

43. У разі невиконання позичальником умов кредитної угоди регіональне відділення Фонду здійснює в порядку, встановленому законодавством, передбачені кредитною угодою заходи для погашення кредиту.

44. Якщо позичальник відмовляється від наданого кредиту на будь-якому етапі дії кредитної угоди, ця угода розривається у порядку, визначеному цією угодою. При цьому позичальникові згідно з умовами кредитної угоди повертаються перший внесок та кошти, сплачені ним у рахунок погашення кредиту, крім сплачених відсотків за користування кредитом, коштів на страхування та пені.

У такому разі регіональне відділення Фонду відповідно до цього Положення укладає кредитну угоду з іншим кандидатом, який бере на себе зобов'язання щодо подальшого виконання умов кредитної угоди, укладеної колишнім позичальником.

45. Про розірвання кредитної угоди з підстав, зазначених у пунктах 43 і 44 цього Положення, регіональне відділення Фонду приймає рішення, яке погоджується з правлінням Фонду.

46. Особи, які порушили вимоги цього Положення, несуть відповідальність згідно із законодавством.

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 29 травня 2001 р. N 584

СКЛАД

спостережної ради Державного фонду сприяння

молодіжному житловому будівництву

МОТРЕНКО - заступник Урядового секретаря Тимофій Валентинович Кабінету Міністрів України,

голова спостережної ради

ТОЛСТОУХОВ - заступник голови Київської Анатолій Володимирович міськдержадміністрації, заступник

голови спостережної ради

АНАНКО - народний депутат України Євген Павлович (за згодою)

БОГОСЛОВСЬКА - народний депутат України Інна Германівна (за згодою)

БОРЗОВ - голова Комітету Верховної Ради Валерій Пилипович України з питань молодіжної

політики, спорту і туризму

(за згодою)

БОРОДІН - начальник управління у справах Євген Іванович сім'ї та молоді Дніпропетровської

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes