Про удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів і фахівців у сфері цивільного захисту (26.07.2001), Детальна інформація

Про удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів і фахівців у сфері цивільного захисту (26.07.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.3
Скачувань: 820
Мета, зміст і терміни цих форм навчання визначаються Порядком здійснення підготовки населення на підприємствах, в установах та організаціях до дій при виникненні надзвичайних ситуацій, затвердженим наказом МНС і зареєстрованим у Мін'юсті.

14. Керівники центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності несуть персональну відповідальність за належний рівень роботи, пов'язаної з навчанням осіб керівного складу цивільної оборони та інших керівних, управлінських кадрів і спеціалістів, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту, а також проходженням працівниками, які провадять професійну діяльність у сфері цивільного захисту, відповідної перепідготовки в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту та в його регіональних філіалах.

Основні засади діяльності навчальних закладів

з підготовки, перепідготовки та підвищення

кваліфікації і управління ними

15. Навчальні заклади та територіальні курси (учбово-методичні центри) становлять основу системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів та фахівців у сфері цивільного захисту.

До навчальних закладів цивільної оборони належать:

Інститут державного управління у сфері цивільного захисту та його регіональні філіали;

відповідні підрозділи військової підготовки вищих навчальних закладів (факультети, кафедри тощо).

Навчальні заклади цивільної оборони у своїй діяльності керуються Законом України "Про Цивільну оборону України" ( 2974-12 ), Положенням про Цивільну оборону України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 1994 р. N 299 ( 299-94-п ), Положенням про державний вищий заклад освіти, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 1996 р. N 1074 ( 1074-96-п ), Інструкцією про організацію освітньої діяльності у вищих військових навчальних закладах Міноборони ( z0784-98 ), затвердженою наказом Міноборони і зареєстрованою у Мін'юсті, нормативно-правовими актами МНС та цим Положенням.

16. Територіальні курси (учбово-методичні центри) є постійно діючими навчально-методичними установами Цивільної оборони України. Зазначені курси (учбово-методичні центри) повинні забезпечувати на регіональному, місцевому та об'єктовому рівнях проведення функціонального навчання осіб керівного складу цивільної оборони та інших управлінських кадрів і фахівців, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту, і сприяти виконанню місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування завдань з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

Організаційно-методичне управління мережею територіальних курсів, яка складається з Республіканських (Автономна Республіка Крим), обласних курсів (учбово-методичних центрів), міських курсів, здійснює Інститут державного управління у сфері цивільного захисту, який є головним навчальним закладом у системі МНС з питань післядипломної військової і професійної освіти, функціонального навчання керівного складу цивільної оборони та підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

Республіканські (Автономна Республіка Крим), обласні курси (учбово-методичні центри), міські курси утворюються, реорганізуються і ліквідуються засновниками в особі МНС та органів виконавчої влади Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя та органів місцевого самоврядування відповідно до Законів України "Про Цивільну оборону України", "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру" ( 1809-14 ), цього Положення виходячи з розподілу міст та територій за групами щодо реалізації заходів з цивільної оборони.

Відповідно до потреб, визначених місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, додатково можуть утворюватися міжрайонні курси, що засновуються на комунальній власності згідно з нормативно-правовими актами, які регламентують діяльність закладів післядипломної освіти.

B*

`

AE

a

a

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x67D3?\x1C00 Основні завдання, повноваження, організаційні, координаційні та навчально-методичні функції територіальних курсів (учбово-методичних центрів) визначаються типовим положенням про них, що розробляється Інститутом державного управління у сфері цивільного захисту та затверджується МНС.

Республіканські (Автономна Республіка Крим), обласні курси (учбово-методичні центри) діють за принципом подвійного підпорядкування уповноваженим від засновників відповідно Інституту державного управління у сфері цивільного захисту та органу управління у справах цивільної оборони та з питань надзвичайних ситуацій.

Республіканські (Автономна Республіка Крим), обласні курси (учбово-методичні центри) є юридичними особами, мають самостійний баланс, рахунки в установах банків, штамп, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням.

Міські курси можуть функціонувати як структурні підрозділи республіканських, обласних курсів (учбово-методичних центрів) або як юридичні особи.

Територіальні курси (учбово-методичні центри) провадять свою діяльність відповідно до положення або статуту (у разі, коли вони є юридичними особами), що затверджуються їх засновниками та підлягають реєстрації в установленому порядку.

Штати Республіканських (Автономна Республіка Крим), обласних курсів (учбово-методичних центрів) та штатні розписи міських курсів, фонд оплати праці та видатки на їх утримання визначаються та затверджуються МНС (у межах видатків державного бюджету на цю мету).

Працівники територіальних курсів (учбово-методичних центрів), які заміщують осіб на посадах згідно з переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. N 963 ( 963-2000-п ), належать до категорій педагогічних, науково-педагогічних працівників і відповідно до законодавства користуються всіма передбаченими для них правами та гарантіями.

Педагогічні працівники територіальних курсів (учбово-методичних центрів) підлягають атестації, за результатами якої визначаються рівень їх кваліфікації, відповідність займаній посаді з визначенням ставки заробітної плати та присвоюються категорії і педагогічні звання згідно з Положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом МОН і зареєстрованим у Мін'юсті.

Атестація таких працівників проводиться комісіями, що утворюються при Інституті державного управління у сфері цивільного захисту та Республіканських (Автономна Республіка Крим), обласних курсах (учбово-методичних центрах) цивільної оборони.

17. Навчання в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту та на територіальних курсах (в учбово-методичних центрах) проводиться відповідно до державного замовлення за планами комплектування, які затверджуються відповідно рішенням Кабінету Міністрів України, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій, та угод з юридичними і фізичними особами.

Діяльність територіальних курсів (учбово-методичних центрів) інспектується, перевіряється за відповідними рішеннями їх засновників та за планами Інституту державного управління у сфері цивільного захисту.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes