Про затвердження Програми розвитку виробництва засобів захисту тварин на основі сучасних технологій на 2001-2005 роки (08.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження Програми розвитку виробництва засобів захисту тварин на основі сучасних технологій на 2001-2005 роки (08.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15
Скачувань: 752
0948 Про затвердження Програми розвитку виробництва засобів захисту тварин на основі сучасних технологій на 2001-2005 роки (08.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 8 серпня 2001 р. N 948

Київ

Про затвердження Програми розвитку

виробництва засобів захисту

тварин на основі сучасних технологій

на 2001-2005 роки

Відповідно до Указу Президента України від 22 березня 2001 р. N 192 ( 192/2001 ) "Про невідкладні заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Україні" Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Програму розвитку виробництва засобів захисту тварин на основі сучасних технологій на 2001-2005 роки (додається).

2. Міністерству фінансів та Міністерству економіки передбачити під час розроблення проекту Державного бюджету України на 2002 та наступні роки фінансування заходів Програми виходячи з реальних можливостей бюджету.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 8 серпня 2001 р. N 948

ПРОГРАМА

розвитку виробництва засобів захисту

тварин на основі сучасних

технологій на 2001-2005 роки

Контрольованість епізоотичної ситуації в державі забезпечується завдяки реалізації комплексної системи протиепізоотичних заходів, зокрема застосуванню спеціалістами ветеринарної медицини близько 300 біологічних засобів захисту тварин, з яких майже 50 відсотків становлять препарати вітчизняного виробництва.

За останні роки внаслідок загострення економічної ситуації, платіжної кризи, значного фізичного і морального зносу устаткування, відсутності достатнього фінансування науково-дослідницьких робіт, інших економічних чинників спостерігається різкий спад виробництва засобів захисту тварин.

Застаріле обладнання біофабрик, цехів та лабораторій у науково-дослідних інститутах не дає змоги налагодити випуск засобів захисту тварин відповідно до міжнародних вимог, впровадити новітні технології, а також сучасну систему контролю за їх якістю.

У більшості країн з розвинутою біотехнологією створено сприятливий економічний та фінансовий клімат для збільшення виробництва засобів захисту тварин: виділяються державні кошти на виконання робіт у сфері біотехнології, що сприяє успішному розв'язанню екологічних проблем, розвитку аграрного сектора, сфери охорони здоров'я людей і тварин, їх повної орієнтації на ринок, задоволення потреб та інтересів суспільства.

Застосовуючи якісні та ефективні засоби захисту тварин, які отримані на основі сучасних технологій і відповідають міжнародним вимогам, можливо реально запобігати виникненню спільних для людей і тварин хвороб.

Розвиток сучасної бази виробництва засобів захисту тварин (особливо біологічних) відповідно до вимог міжнародних стандартів має стратегічне значення, оскільки гарантує епідеміологічну та епізоотологічну безпеку держави, дає змогу надійно контролювати епізоотичну ситуацію, запобігати занесенню і поширенню на території України небезпечних захворювань тварин, а також зміцнювати економічні зв'язки з країнами СНД.

I. МЕТА І ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Метою Програми є впровадження сучасних технологій та подальший розвиток і модернізація підприємств ветеринарної промисловості для максимально повного задоволення потреб країни у вітчизняних високоякісних засобах захисту тварин.

Для досягнення зазначеної мети передбачається розв'язати такі основні завдання:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes