Про затвердження Програми розвитку виробництва засобів захисту тварин на основі сучасних технологій на 2001-2005 роки (08.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження Програми розвитку виробництва засобів захисту тварин на основі сучасних технологій на 2001-2005 роки (08.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15
Скачувань: 753
провести технічне переоснащення виробництва та модернізацію діючих технологічних ліній;

розробити і впровадити новітні технології виробництва ефективних та якісних засобів захисту тварин;

забезпечити виготовлення необхідного обсягу вітчизняних високоякісних вакцин, діагностичних і лікувальних препаратів та підвищення їх конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішніх ринках;

створити матеріальну базу для наукових розробок та освоєння дослідного виробництва біопрепаратів;

розробити та впровадити сучасні методи контролю якості ветеринарних препаратів згідно з міжнародними вимогами;

провести депонування виробничих і контрольних штамів мікроорганізмів та культур клітин і оснащення Національного центру штамів мікроорганізмів;

провести перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців для забезпечення виробництва ветеринарних препаратів на основі сучасних технологій.

II. ЕТАПИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ

На першому етапі (2001 рік) основна увага приділятиметься розробці нормативно-законодавчої документації стосовно реєстрації, контролю за якістю, інспектуванню, проведенню випробувань, контролю за використанням препаратів, основаних згідно з вимогами Європейського Союзу. Також передбачається розробити та запровадити маркетингову систему, спрямовану на оптимальне забезпечення матеріально-технічної бази виробництва та взаємодію розробників, виробників та споживачів ветеринарної продукції.

На другому етапі (2002-2003 роки) передбачається: технічне переоснащення виробництва та модернізація діючих технологічних ліній з випуску засобів захисту тварин на основі сучасних технологій; розроблення сучасних технологій одержання біологічних засобів захисту тварин; проведення перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців для забезпечення виробництва ветеринарних препаратів на основі сучасних технологій.

На третьому етапі (2004-2005 роки) передбачається розроблення і впровадження сучасних методів контролю за якістю ветеринарних препаратів згідно з міжнародними вимогами.

III. МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ І КОНТРОЛЮ ЗА ВИКОНАННЯМ

Державними замовниками Програми є Мінагрополітики та Українська академія аграрних наук.

Державні замовники відповідно до своїх повноважень здійснюють керівництво і контроль за реалізацією Програми, виступають розпорядниками коштів державного бюджету, які передбачені на виконання Програми, несуть відповідальність за своєчасне і якісне її виконання та ефективне використання бюджетних коштів.

Безпосередньо координацію та організацію здійснення заходів щодо реалізації Програми здійснює Державний департамент ветеринарної медицини.

IV. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

Фінансування Програми здійснюється відповідно до законодавства за рахунок:

коштів державного бюджету;

коштів заінтересованих суб'єктів підприємництва усіх форм власності, громадських організацій та інших юридичних осіб (за їх згодою);

коштів міжнародних фінансових організацій, залучених у встановленому порядку;

інших джерел, не заборонених законодавством.

За рахунок коштів державного бюджету фінансуватимуться державні підприємства та установи, діяльність яких спрямована на виконання заходів, передбачених Програмою, на умовах конкурсу та за умови виконання першого етапу Програми за рахунок власних коштів. Умови конкурсу розробляє Державний департамент ветеринарної медицини.

V. ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ

Виконання заходів, передбачених Програмою, потребує відповідних фінансових витрат, які повинні бути розраховані виконавцями робіт та подані у встановленому порядку до Кабінету Міністрів України для врахування їх під час коригування Державного бюджету України на 2002 і наступні роки.

Бюджетні витрати на реалізацію Програми зазначено у додатку 1, перелік засобів захисту тварин та обсяги їх виробництва - у додатку 2.

VI. ПРОГНОЗ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ТА ІНШИХ

НАСЛІДКІВ ПРИЙНЯТТЯ ПРОГРАМИ

Прийняття постанови дасть змогу створити вітчизняні засоби захисту тварин на основі сучасних технологій, підвищити якість та ефективність їх застосування, гарантувати стратегічну безпеку держави від занесення та поширення на її території збудників найбільш небезпечних хвороб.

Додаток 1

до Програми

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes