Про затвердження заходів щодо виконання Концепції розвитку охорони здоров'я населення України (09.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження заходів щодо виконання Концепції розвитку охорони здоров'я населення України (09.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.5
Скачувань: 768
0960 Про затвердження заходів щодо виконання Концепції розвитку охорони здоров'я населення України (09.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 9 серпня 2001 р. N 960

Київ

Про затвердження заходів щодо

виконання Концепції розвитку охорони

здоров'я населення України

На виконання Указу Президента України від 7 грудня 2000 р. N 1313 ( 1313/2000 ) "Про Концепцію розвитку охорони здоров'я населення України" Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити заходи щодо виконання Концепції розвитку охорони здоров'я населення України (додаються).

Міністерству охорони здоров'я та іншим центральним органам виконавчої влади здійснювати зазначені заходи в межах асигнувань, що виділяються з державного бюджету за відповідними галузями.

2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям розробити регіональні заходи щодо виконання Концепції розвитку охорони здоров'я населення України та забезпечити їх реалізацію, передбачивши на цю мету виділення коштів з відповідних місцевих бюджетів.

3. Координацію робіт, пов'язаних з реалізацією заходів, затверджених цією постановою, та моніторингом виконання Концепції розвитку охорони здоров'я населення України, покласти на Міністерство охорони здоров'я.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 9 серпня 2001 р. N 960

ЗАХОДИ

щодо виконання Концепції розвитку

охорони здоров'я населення України

1. Під час формування бюджетів усіх рівнів передбачати поетапне збільшення бюджетних асигнувань на охорону здоров'я виходячи з наявних бюджетних ресурсів та забезпечити їх ефективне використання.

Мінфін, Мінекономіки, МОЗ, Рада

міністрів Автономної Республіки

Крим, обласні, Київська та

Севастопольська міські

держадміністрації.

2002 - 2005 роки.

2. Підготувати пропозиції про внесення змін до законодавчих актів та розробити нові закони щодо створення правових, економічних та управлінських механізмів реалізації конституційних прав громадян на охорону здоров'я, соціального захисту пацієнтів та медичних працівників, забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя та задоволення потреб населення в необхідних лікарських засобах і виробах медичного призначення.

МОЗ разом із заінтересованими

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes