Про затвердження Положення про акредитацію вищих навчальних закладів і спеціальностей у вищих навчальних закладах та вищих професійних училищах (09.08.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про акредитацію вищих навчальних закладів і спеціальностей у вищих навчальних закладах та вищих професійних училищах (09.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.1
Скачувань: 802
Акредитація проводиться з ініціативи навчального закладу.

2. Акредитація вищого навчального закладу (далі - акредитація закладу) - це державне визнання його статусу (рівня акредитації).

Акредитація спеціальності у навчальному закладі з певного напряму за певним освітньо-кваліфікаційним рівнем (далі - акредитація спеціальності) - це державне визнання відповідності рівня підготовки (перепідготовки) фахівців з цієї спеціальності державним вимогам.

З метою визначення відповідності діяльності навчального закладу щодо підготовки (перепідготовки) фахівців з вищою освітою за спеціальностями, які зазначені в ліцензії, державним вимогам проводиться акредитаційна експертиза.

3. Акредитація закладу проводиться протягом навчального року.

Акредитація спеціальності проводиться після (або в період) закінчення терміну навчання фахівців у навчальному закладі за цією спеціальністю.

4. Акредитаційна експертиза проводиться експертною комісією, яку формує МОН. Положення про експертну комісію та порядок проведення акредитаційної експертизи затверджує МОН за погодженням з Мінпраці та Мінфіном.

5. Рішення про акредитацію (або відмову в акредитації) приймає Державна акредитаційна комісія (далі - ДАК). Зазначене рішення через два тижні з дня прийняття затверджується МОН.

6. У разі позитивного рішення щодо акредитації МОН видає навчальному закладу сертифікат про акредитацію.

Зразок сертифіката про акредитацію затверджується МОН.

7. Загальний термін дії сертифіката становить для навчальних закладів, які мають статус національного, 10 років, інших - 5 років.

8. В акредитації навчальному закладу відмовляється у разі, коли:

1) показники його діяльності не відповідають вимогам ДАК щодо акредитації спеціальності (акредитації закладу);

2) з моменту отримання ліцензії в його діяльності виявлено порушення організації чи проведення навчально-виховного процесу, не ліквідовані на час акредитації;

3) у поданих на акредитацію матеріалах виявлено інформацію, що не відповідає дійсності.

Повторне проведення акредитації у разі негативного рішення ДАК можливе за умови усунення недоліків, але не раніше ніж через рік після прийняття такого рішення.

Порядок проведення акредитації

9. Навчальний заклад, який заявив про акредитацію спеціальності, подає до МОН:

1) копію ліцензії на надання освітніх послуг із спеціальності, що акредитується;

>*B*



\x017D

o

u

ue

1/4

3/4

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x4FA7¤\x1C00ди щодо їх усунення та інформація про хід виконання цих заходів.

Зазначені матеріали повинні бути розглянуті на вченій (педагогічній) раді навчального закладу. Звіт підписується керівником і скріплюється печаткою навчального закладу.

10. Вищий навчальний заклад, який заявив про акредитацію за певним рівнем, у звіті, передбаченому підпунктом 2 пункту 9 цього Положення, додатково відображає:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes