Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1993 р. N 615 (15.08.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1993 р. N 615 (15.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.6
Скачувань: 1126
Центральне агентство визначає порядок володіння, користування і розпорядження майном та коштами Державної служби охорони згідно із законодавством.

Центральне агентство і представництва є органами управління, діяльність яких не має за мету одержання прибутку.

10. Підрозділи воєнізованої охорони відповідно до законодавства можуть мати на озброєнні вогнепальну зброю, а також оснащуватися спеціальними засобами індивідуального захисту та активної оборони, а саме: шоломами сталевими армійськими і типу "Сфера", бронежилетами, гумовими кийками, наручниками, електрошоковими пристроями, пристроями для відстрілювання патронів, спорядженими гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками та пістолетами із сльозоточивими речовинами типу алгоген, CN, МПК, у тому числі імпортного виробництва, пневматичною зброєю, пристроями для примусової зупинки автотранспорту "Еж-М".

B*

L

N

P

3/4

A

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x064E+\x1C00законодавства можуть мати на озброєнні вогнепальну спортивну і вогнепальну мисливську зброю, а також оснащуватися спеціальними засобами індивідуального захисту та активної оборони, а саме: гумовими кийками, пристроями для відстрілювання патронів, спорядженими гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками та пістолетами із сльозоточивими речовинами типу алгоген, CN, МПК, у тому числі імпортного виробництва, пневматичною зброєю.

Працівники підрозділів Державної служби охорони під час несення служби застосовують ці засоби в порядку, визначеному законодавством.

11. Створення та ліквідація представництв здійснюється МВС, а навчальних закладів та підрозділів охорони, внесення змін до штатів представництв - Центральним агентством відповідно до положення про нього.

12. Порядок створення та ліквідації підрозділів цивільної охорони, інших суб'єктів господарювання системи Державної служби охорони визначається типовими положеннями про них, які затверджуються Центральним агентством.

13. Номенклатура посад, що заміщуються працівниками, які працюють за трудовим договором (контрактом), визначається Центральним агентством, яке встановлює відповідно до законодавства гарантовані мінімальні оклади на підставі тарифної сітки ставок і посадових окладів. Підвищені розміри тарифних ставок і посадових окладів (понад мінімальні) можуть встановлюватися підрозділами охорони - суб'єктами господарювання самостійно у межах наявних коштів на оплату праці відповідно до законодавства у порядку, що визначається Центральним агентством.

Чисельність працівників підрозділів охорони, які працюють за трудовим договором (контрактом) і надають послуги з охорони та безпеки, встановлюється Центральним агентством виходячи з необхідності забезпечення охорони за укладеними договорами.

Утримання чисельності управлінського персоналу Державної служби охорони здійснюється понад загальну договірну чисельність охорони.

14. Чисельність працівників міліції охорони встановлюється відповідно до законодавства та укладених договорів про надання послуг з охорони та безпеки.

Перелік посад у підрозділах Державної служби охорони, які підлягають заміщенню особами рядового і начальницького складу міліції, визначається МВС за поданням Центрального агентства. Умови їх грошового та пенсійного забезпечення визначаються відповідно до законодавства.

15. Керівництво міліцією охорони, організація її службової діяльності, організаційно-штатне та кадрове забезпечення здійснюються в порядку, визначеному Міністром внутрішніх справ.

Міліція охорони з питань, передбачених підпунктом другим пункту 4 цього Положення, оперативно підпорядковується керівникам відповідних органів внутрішніх справ. Працівники міліції охорони не можуть залучатися до виконання завдань, що не належать до компетенції Державної служби охорони.

16. Необхідна чисельність працівників цивільної та міліцейської охорони на один пост охорони визначається Центральним агентством виходячи з норми робочого часу, що встановлюється Кодексом законів про працю України ( 322-08 ), положенням про проходження служби особовим складом органів внутрішніх справ та іншими нормативно-правовими актами.

17. На роботу до Державної служби охорони приймаються особи, які досягли вісімнадцятирічного віку, за своїми фізичними даними і станом здоров'я здатні виконувати покладені на працівників охорони обов'язки та не мають судимості.

18. Працівники Державної служби охорони під час несення служби зобов'язані:

1) захищати об'єкти охорони від злочинних посягань та забезпечувати додержання режиму охорони згідно з укладеними договорами;

2) взаємодіяти з органами внутрішніх справ щодо припинення правопорушень у місцях несення служби, запобігання розкраданню власності та затримання правопорушників;

3) у разі виявлення пожеж чи загорянь, спрацювань пожежної сигналізації оповіщати про це підрозділи пожежної охорони та вживати заходів до ліквідації пожеж і загорянь;

4) зберігати таємницю, що охороняється відповідно до законодавства, конфіденційну інформацію про осіб, а також конфіденційну, оголошену такою в установленому порядку, інформацію про господарську діяльність замовника послуг на здійснення заходів охорони та безпеки, що стали відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків або обов'язків за договорами.

19. Працівники Державної служби охорони під час виконання службових обов'язків мають право:

1) вимагати від працівників підприємств, установ та організацій, що охороняються, додержання встановлених пропускного та внутрішньооб'єктового режимів, а також громадського порядку;

2) затримувати і доставляти в службові приміщення охорони для встановлення особи та складання протоколу про правопорушення на осіб, які вчинили правопорушення чи знаходяться без належних підстав на території об'єкта, що охороняється, у необхідних випадках передавати їх до органу внутрішніх справ для прийняття відповідного рішення;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes