Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1993 р. N 615 (15.08.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1993 р. N 615 (15.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.6
Скачувань: 1125
3) проводити в установленому законом порядку з метою запобігання розкраданню майна особистий огляд громадян, які перебувають у приміщенні чи на території об'єкта, що охороняється, або поблизу нього за наявності законних підстав для затримання, які скоїли правопорушення безпосередньо на території об'єкта, а також огляд речей, що знаходяться при них, та тимчасово вилучати документи і предмети, які можуть бути речовими доказами вчинення правопорушень, або використані на шкоду здоров'я громадян;

4) проводити огляд транспортних засобів і перевіряти відповідність товарно-транспортним документам матеріальних цінностей, які вивозяться за межі території об'єкта, що охороняється;

5) складати відповідно до законодавства і передавати на розгляд уповноважених законодавством органів протоколи про адміністративні правопорушення на осіб, які вчинили дрібні крадіжки з об'єктів охорони;

6) застосовувати до правопорушників заходи фізичного впливу, спеціальні засоби та зброю у випадках і порядку, передбачених законодавством.

Працівники міліції охорони під час виконання службових обов'язків користуються правами, передбаченими Законом України "Про міліцію" ( 565-12 ) та іншими законодавчими актами.

20. Працівники Державної служби охорони несуть відповідальність за неналежне виконання трудових і службових обов'язків згідно з Кодексом законів про працю України ( 322-08 ), положенням про проходження служби особовим складом органів внутрішніх справ.

21. Відносини підрозділів Державної служби охорони з юридичними особами та громадянами у зв'язку з наданням послуг з охорони та безпеки, відповідальність, права та обов'язки сторін визначаються договорами.

Договір на охорону укладається відповідно до типових договорів після виконання власником обов'язкових вимог Державної служби охорони щодо інженерно-технічного укріплення об'єкта та обладнання його технічними засобами охоронного призначення.

Необхідною умовою укладення договору є створення власником відповідних умов для виконання працівниками Державної служби охорони зобов'язань за договорами.

22. Вартість робіт, пов'язаних з охороною об'єктів та безпекою громадян, визначається виходячи з принципів самоокупності та застосування вільних цін, крім випадків, передбачених абзацом другим цього пункту.

Ціни на послуги з охорони об'єктів, що підлягають обов'язковій охороні підрозділами Державної служби охорони, визначаються на підставі відповідної методики, що затверджується Мінекономіки та МВС за погодженням з Антимонопольним комітетом.

23. Власник може надавати працівникам Державної служби охорони, які безпосередньо несуть службу з охорони об'єкта, житло чи місця у гуртожитках, забезпечувати обслуговування їх у медичних закладах, санаторіях, будинках відпочинку, а також місцями у дитячих дошкільних закладах, продуктами, товарами, задовольняти інші побутові потреби на загальних з працівниками об'єкта, що охороняється, підставах.

24. Житлові приміщення працівникам Державної служби охорони можуть надаватися в установленому порядку:

1) Київською та Севастопольською міськими, районними у мм. Києві та Севастополі державними адміністраціями, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад;

2) підприємствами, установами та організаціями, з якими укладено договори на охорону, на загальних з їхніми працівниками підставах за рахунок коштів підприємств або Державної служби охорони;

3) МВС, головними управліннями МВС в Автономній Республіці Крим, м. Києві, Київській області, управліннями МВС в областях та м. Севастополі;

4) з житлового фонду, збудованого (придбаного) на кошти Державної служби охорони.

Державна служба охорони може мати службовий житловий фонд. Перелік працівників Державної служби охорони, яким може надаватися службове житло, затверджується в установленому порядку.

25. Державна служба охорони для організації централізованої охорони використовує канали зв'язку, що надаються Держкомзв'язку, а також виконує проектування та здійснює їх будівництво за рахунок власних коштів у межах лімітів капітальних вкладень та обсягів будівельно-монтажних робіт, які виділяються для цього в установленому порядку. Приміщення на АТС для встановлення апаратури охоронної сигналізації надаються підприємствами Держкомзв'язку в установленому порядку.

26. Забезпечення Державної служби охорони зброєю та боєприпасами, спеціальними засобами та засобами зв'язку, речовим майном і спецодягом, транспортними засобами та пально-мастильними матеріалами здійснюється за рахунок коштів Державної служби охорони, одержаних від виконання договорів з виробниками, органами постачання МВС, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

27. Державна служба охорони за рахунок коштів, що надходять від виконання договорів, здійснює особисте обов'язкове страхування своїх працівників, які безпосередньо виконують функції з організації та здійснення заходів охорони та безпеки, страхування належного їй майна, цивільної відповідальності, пов'язаної з експлуатацією службових транспортних засобів, з віднесенням сум на валові витрати, а також може здійснювати особисте страхування спеціалістів, управлінського та обслуговуючого персоналу від нещасних випадків, пов'язаних з виконанням службових обов'язків, та своєї цивільної відповідальності за неналежне виконання зобов'язань за укладеними цивільно-правовими договорами.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes