Про затвердження Положення про військові комісаріати (26.09.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про військові комісаріати (26.09.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.9
Скачувань: 857
ведуть облік загиблих, померлих військовослужбовців і тих, які пропали безвісти, у мирний та воєнний час; повідомляють у встановленому порядку сім'ї або родичів про їх смерть (загибель) та про тих, які пропали безвісти; готують документи на виплату страхових сум.

12. Військові комісари мають право:

видавати згідно із законодавством у межах своєї компетенції накази та розпорядження;

вносити на розгляд місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування питання про підготовку і проведення мобілізації, призов громадян на військову службу та прийняття на військову службу за контрактом, добір кандидатів для вступу до вищих військових навчальних закладів або вищих навчальних закладів, що мають військові навчальні підрозділи, організацію патріотично-виховної роботи серед населення та соціальний захист військовослужбовців і військовозобов'язаних, ветеранів війни, пенсіонерів з числа військовослужбовців Збройних Сил та членів їх сімей;

здійснювати відповідно до своєї компетенції контроль за виконанням підприємствами, установами, організаціями вимог законодавства з питань оборони;

брати участь у розгляді справ про невиконання мобілізаційних завдань та проведенні технічних оглядів автомобільного транспорту підприємств, установ, організацій в межах питань, що належать до їх компетенції.

Фінансове і матеріально-технічне забезпечення

військових комісаріатів

13. Особовий склад військових комісаріатів, а також транспорт і матеріально-технічні засоби цих комісаріатів утримуються за рахунок кошторису Міноборони.

Забезпечення військових комісаріатів озброєнням, засобами зв'язку та автоматизованої системи управління військами, технікою, військово-технічним та іншим майном здійснюється відповідно до діючих штатів і табелів до них.

14. Фінансове і матеріальне забезпечення заходів, пов'язаних з виконанням загального військового обов'язку, які проводяться військовими комісаріатами, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету в установленому законодавством порядку. Додаткове фінансування цієї діяльності може здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Фінансування заходів з мобілізаційної підготовки і мобілізації, які проводяться військовими комісаріатами, здійснюється відповідно до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" ( 3543-12 ).

15. Оплата переданих військовим комісаріатам центральними органами виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, місцевими держадміністраціями, органами місцевого самоврядування приміщень, майна, інвентаря, обладнання та автомобільного транспорту, а також поточного і капітального ремонту приміщень, відведення земельних ділянок здійснюється у порядку, визначеному законодавством.

Місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування сприяють забезпеченню згідно із законодавством офіцерів, прапорщиків, мічманів військових комісаріатів житловою площею.

16. Контроль за дотриманням законності у діяльності військових комісаріатів здійснюється відповідно до законодавства.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes