Про розвиток центрів соціальних служб для молоді (03.10.2001), Детальна інформація

Про розвиток центрів соціальних служб для молоді (03.10.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.6
Скачувань: 839
1291 Про розвиток центрів соціальних служб для молоді (03.10.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 3 жовтня 2001 р. N 1291

Київ

Про розвиток центрів соціальних

служб для молоді

Відповідно до статті 13 Закону України "Про соціальну роботу з дітьми та молоддю" ( 2558-14 ) та Указу Президента України від 23 червня 2001 р. N 467 ( 467/2001 ) "Про додаткові заходи щодо вдосконалення соціальної роботи з дітьми, молоддю та сім'ями" Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Загальне положення про центри соціальних служб для молоді (додається).

2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:

завершити у 2002-2003 роках формування мережі центрів соціальних служб для молоді;

вживати заходів до збереження діючих центрів соціальних служб для молоді, не допускати скорочення чисельності працівників цих центрів.

3. Визнати таким, що втратило чинність, Типове положення про соціальні служби для молоді, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 січня 1998 р. N 63 ( 63-98-п ) "Про подальший розвиток мережі центрів соціальних служб для молоді та підвищення ефективності їх діяльності".

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 3 жовтня 2001 р. N 1291

ЗАГАЛЬНЕ ПОЛОЖЕННЯ

про центри соціальних служб для молоді

1. Центри соціальних служб для молоді (далі - центри) - це спеціальні заклади, уповноважені державою брати участь у реалізації державної молодіжної політики шляхом проведення соціальної роботи з дітьми та молоддю.

2. До системи центрів належать Державний центр соціальних служб для молоді, республіканський (Автономна Республіка Крим), обласні, Київський та Севастопольський міські, районні, міські, районні у містах, селищні і сільські центри.

3. Центри у своїй діяльності керуються Конституцією України ( 254к/96-ВР ), законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Держкоммолодьспорттуризму та директора Державного центру соціальних служб для молоді, рішеннями відповідних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, цим Положенням, а також положеннями про центри.

4. Основною метою діяльності центрів є створення соціальних умов для життєдіяльності, гармонійного та різнобічного розвитку дітей та молоді, захист їх конституційних прав, свобод і законних інтересів, задоволення культурних та духовних потреб.

5. Основними принципами діяльності центрів є законність, дотримання і захист прав людини, диференційність, системність, індивідуальний підхід, доступність, конфіденційність, відповідальність за дотримання етичних та правових норм, добровільність у прийнятті допомоги.

6. Державний центр соціальних служб для молоді утворюється Держкоммолодьспорттуризмом і належить до сфери його управління.

Республіканський (Автономна Республіка Крим), обласні, Київський та Севастопольський міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі центри створюються відповідно Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями і належать до сфери їх управління.

Міські, районні у містах, селищні та сільські центри створюються відповідно міськими, районними у містах, селищними та сільськими радами, належать до сфери їх управління і підпорядковуються виконавчому органу відповідно міської, районної у містах, селищної і сільської ради.

7. Основними завданнями Державного центру соціальних служб для молоді як головної структури системи центрів є:

1) контроль і координація діяльності республіканського (Автономна Республіка Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських, районних, міських, районних у містах, селищних і сільських центрів;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes