Про розвиток центрів соціальних служб для молоді (03.10.2001), Детальна інформація

Про розвиток центрів соціальних служб для молоді (03.10.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.6
Скачувань: 834
8) порушувати перед відповідними органами клопотання про притягнення до дисциплінарної та адміністративної відповідальності посадових осіб, винних у порушенні законодавства стосовно дітей та молоді;

9) проводити соціологічні дослідження, анкетування та опитування з метою визначення проблем дітей, молоді та сім'ї;

10) надавати благодійну (гуманітарну) допомогу;

11) залучати міжнародну фінансову та технічну допомогу, міжнародні гранти на виконання програм і заходів стосовно дітей, молоді та сім'ї.

15. Послуги, що надаються центрами, є державними послугами і здійснюються на безоплатній основі.

16. Центри можуть надавати підприємствам, установам та організаціям за договорами платні послуги. Перелік платних послуг і порядок їх надання встановлюються Держкоммолодьспорттуризмом за погодженням з Мінфіном, Мінекономіки та Антимонопольним комітетом.

17. Директор Державного центру соціальних служб для молоді та його заступники призначаються на посаду та звільняються з посади Головою Держкоммолодьспорттуризму.

Директорів республіканського (Автономна Республіка Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі центрів призначають на посаду та звільняють з посади відповідно Рада міністрів Автономної Республіки Крим, голови обласних, Київської та Севастопольської міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі держадміністрацій за погодженням з Державним центром соціальних служб для молоді.

Директорів міських, селищних, сільських і районних у містах центрів призначають на посаду і звільняють з посади відповідно міський, селищний, сільський голова та голова районної у місті ради.

18. Директори центрів:

керують діяльністю центрів, несуть персональну відповідальність за виконання покладених на центри завдань, законність прийнятих ними рішень, визначають ступінь відповідальності їх працівників;

затверджують структуру та штатний розпис центрів у межах граничної чисельності працівників та фонду оплати праці;

затверджують положення про структурні підрозділи та посадові інструкції працівників центрів;

видають у межах своєї компетенції накази організаційно-розпорядчого характеру, організовують і контролюють їх виконання;

розпоряджаються коштами центрів у межах затвердженого кошторису витрат;

створюють у центрах конкурсні та атестаційні комісії;

у встановленому порядку призначають на посаду та звільняють з посади заступників та інших працівників центрів;

організовують підвищення кваліфікації працівників центрів, проводять атестацію державних службовців та приймають рішення за її результатами;

застосовують заохочення та накладають дисциплінарні стягнення на працівників центрів;

здійснюють інші повноваження, передбачені законодавством.

19. Для підвищення ефективності діяльності центрів, розроблення рекомендацій з питань соціальної роботи з дітьми, молоддю та сім'ями при центрах можуть створюватися консультативні та методичні ради, ради директорів, які провадять діяльність на громадських засадах.

20. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування забезпечують центри приміщеннями, засобами зв'язку, меблями, оргтехнікою та транспортними засобами.

21. Діяльність Державного центру соціальних служб для молоді фінансується за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті окремим рядком, інших джерел, не заборонених законодавством, у тому числі спонсорських, благодійних (гуманітарних), а також коштів від надання Центром платних послуг.

22. Діяльність республіканського (Автономна Республіка Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських, районних, міських, районних у містах, селищних і сільських центрів фінансується за рахунок коштів, передбачених у відповідних місцевих бюджетах окремим рядком, інших джерел, не заборонених законодавством, у тому числі спонсорських, благодійних (гуманітарних), а також коштів від надання центрами платних послуг.

23. Державний центр соціальних служб для молоді частково здійснює фінансування заходів, спрямованих на виконання державних та галузевих програм з питань дітей, молоді та сім'ї.

24. Умови оплати праці працівників центрів затверджуються Мінпраці за погодженням з Мінфіном та Держкоммолодьспорттуризмом.

25. Гранична чисельність і фонд оплати праці працівників Державного центру соціальних служб для молоді встановлюються Держкоммолодьспорттуризмом.

26. Гранична чисельність і фонд оплати праці працівників республіканського (Автономна Республіка Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських, районних, міських, районних у містах, селищних і сільських центрів встановлюються відповідними місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування згідно з типовими структурою та штатами, що затверджуються Держкоммолодьспорттуризмом за погодженням з Мінфіном.

27. Гранична чисельність і фонд оплати праці працівників спеціалізованих служб центрів, створених за рахунок позабюджетних коштів, затверджуються директором відповідного центру за погодженням з органом виконавчої влади чи органом місцевого самоврядування і у разі потреби з особою, що фінансує діяльність відповідної спеціалізованої служби.

28. Центри є юридичними особами, мають самостійний баланс, рахунки в установах Державного казначейства, печатку із зображенням Державного Герба України, штампи та бланки із своїми найменуваннями і символікою.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes