Аромотерапія, Детальна інформація

Аромотерапія
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 17.9
Скачувань: 2338
Інгаляція парою

Налийте пів чашки гарячої води в миску і додайте 10 крапель олії. Нахиліться над мискою, накрийте голову рушником і дихайте пару доти, поки запах повністю не вивітриться. Цей процес модна повторювати три рази в день, але якщо ви страждаєте від астми, то даний спосіб інгаляції вам не підходить.

Суха інгаляція

Накапайте 10 крапель ефірної олії на носову хусточку або тканину, піднесіть до носа і вдихайте. Для лікування насморка під час сну покладіть носову хустинку на подушку. При насморку особливо ефективним є олія евкаліптова.

Ефірні олії активують роботу ендокринних залоз, регулюють роботу імунної системи, посилюють кровообіг, прискорюють процеси перекисного окислення ліпідних структур біомембран. Молекулярна структура ефірних масел дозволяє їм легко проникати через епідерму шкіри, що дозволяє використовувати їх у косметології. За допомогою ефірних олій можна очистити шкіру, змягшити її, ліквідувати сухість, жирний блиск та вугрі, запобігати випаданню волосся, появі лупи і покращити ріст.

Так, при введенні ефірних олій в креми або ополіскувачі можна не тільки покращити стан шкіри, але і покращити загальний стан організму, ліквідувати косметичні дефекти.

Oреба до 60-70 кг сировини. Зелені плоди дають більше олії, ніж спілі лимони. В дикому вигляді лимон невідомий. В наш час культивується в основному у субтропічних країнах Європи і Північної Америки. Відомо, що в Америку насіння лимона вперше привіз Христофор Колумб.

Історична довідка. Древня медицина використовувала лимон при блювоті, гарячці, проносі. В середньовіччя вважалося, що лимон захищає від чуми і є протиотрутою при укусах змій. Лимоном лікували жовтяницю. В якості профілактики від холери та жовтяниці в країнах Малої Азії і Ближнього Сходу в багатьох блюдах використовують лимон у значній кількості. Він допомагає при серцебитті, а запах лимонної олії заспокоює і веселить серце, корисний тому, хто випив отруту. Римський агроном Палладій культивував лимони в 4 ст., а в 8-11 ст. арабські завойовники посадили лимон в Сахарі. Мавританська окупація Іспанії привела до того, що лимони заявилися і в тому регіоні. До 1698 року були признані лікувальні властивості лимона, завдяки яким він користувався великим попитом на Британському флоті, і по цей день британських моряків називають "лайміз" по назві одного із сортів лимона.

Експериментальні дані. Встановлено, що ефірна олія лимона має бактерицидні властивості. Так, пари олії нейтралізують менінгокок за 15 хв., пневмокок за 1-3 год., стафілокок золотистий за 2 год., стрептокок за 3 год. тифозну бактерію і стафілокок сама олія нейтралізує за 5 хв., дифтерійну бацилу за 20 хв.( дані ННІ ім. Сєченова в Ялті).

По даних японських фірм, кількість помилок у програмістів що працюють, у приміщеннях, де розпилюється олія лимона скорочується на 40%.

ГРИП, ГРВІ.

1.Прийом ефірної олії лимона всередину: на 1 чанну ложку меду або цукру нанести 1 краплю олії лимона, потім розчинити в 1 стакані чаю. Приймати 2 рази в день. Коли хворий відчуває нудоту (при високій температурі), солодкий емульгатор треба брати в невеликій кількості (пів чайної ложки).

2. Аромалампа з олією лимона (1 кр. на 5 м кв.) – профілактика поширення захворювання.

3. Аромамасаж (розтирання грудей, простору між лопатками, внутрішньої сторони ступнів: на 10 мл основи (можна рафінованої рослинної олії) +5 кр. лимона.

ГЕРПЕС, ВІТРЯНА ВІСПА, КРАСНУХА:

1. Прийом олії лимон всередину по 1 кр. 2 рази в день.

2. Змазування елементів висипки нерозведеною олією лимона 2 рази в день.

3. Підсилювати противірусну дію лимона можна олією чайного дерева (по 1 кр. в хлібній капсулі 2 рази в день.)

ЕПІДЕМІЧНИЙ ПАРОТИТ:

1. Прийом олії лимона всередину по 1 кр. 2 рази в день.

2. Компреси на ділянку вражених слинних залоз (3-5 кр. Лимона + 1 чайна ложка солі на 1 ст .води). Накладати на 1-1,5 год.

НЕЖИТЬ:

Гарячі інгаляції (1-2 краплі олії лимона на 1 ст. гарячої води) 2 рази в день, тривалість процедури 10-15 хв.

Холодні інгаляції - вдихати олійку лимона безпосередньо з флакона, чи з аромамедальйона.

БОЛІ В ГОРЛІ.

Гарячі інгаляції: (2 кр. олійки лимона на 1 ст. гарячої води) –

Тривалість процедури - 10-15 хв. 2 рази в добу.

Полоскання горла (2 кр. олійки лимона + 1 чайна ложка солі + 1 чайна ложка соди) 5-6 раз на добу.

ВІРУСНИЙ ГЕПАТИТ, КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ.

1. Аромалампа з лимоном.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes