Загальні відомості про вітаміни, Детальна інформація

Загальні відомості про вітаміни
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.4
Скачувань: 2076
Крім того, було показано, що фосфопіридоксаль є коферментом декарбоксилаз деяких амінокислот. Таким чином, дві реакції азотистого обміну: переамінування і декарбоксилування амінокислот здійснюються за допомогою однієї і тієї ж коферментної групи, що утворюється в організмі з вітаміну В6. Далі встановлено,що фосфопіридоксаль грає коферментну роль перетворення триптофану, яке, мабуть, і веде до біосинтез нікотинової кислоти, а також в перетвореннях ряду оксіамінокислот.

ВІТАМІН В12 (АНТИАНЕМІЧНИЙ ВІТАМІН, КОБАЛАМІН)

На основі ряду робіт було встановлено, що в печінці тварин міститься речовина, що регулює кровотворення і що володіє лікувальною дією при злоякісній (перниціозній) анемії у людей. Вже однократна ін'єкція декількох мільйонних часткою грама цієї речовини спричиняє поліпшення кровотворній функції. Ця речовина отримала назву вітаміну В12, або антианемічного вітаміну.

ХІМІЧНА ПРИРОДА ВІТАМІНУ В12.

Застосування препаратів вітаміну В12 з лікувальною метою виявили цікаву особливість: вітамін В12 має антианемічну дію при злоякісному малокрів'ї тільки в тому випадку, якщо його вводять парентерально, і, навпаки, він малоактивний при застосуванні через рот. Однак якщо давати вітамін В12 в поєднанні С нейтралізованим нормальним шлунковим соком (який сам по собі не активний), то спостерігається хороший лікувальний ефект.

Вважають, що у здорових людей шлунковий сік містить білків-мукопротеїд внутрішній чинник Касла, який сполучається з вітаміном В12 ("зовнішній чинник"), утворюючи новий, складний білок. Вітамін В12, пов'язаний в такому білковому комплексі, може успішно всмоктуватися з кишечника. При відсутності "внутрішнього чинника" всмоктуванні вітаміну В12 різко порушується. У хворих злоякісною анемією в шлунковому соку білок, необхідний для утворення комплексу С вітаміном В12, відсутній.

У цьому випадку всмоктування вітаміну В12 порушується, меншає количествовитамина, що поступає в тканині тваринного організму, і таким шляхом виникає стан авітаміноз. Перніціозна анемія хоч і є авітаміноз, але виникає на грунті органічного захворювання шлунка-порушення секреції слизовою оболонкою шлунка "внутрішнього чинника" Касла.

PAGE

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes