Техніки внутрішньовенних ін’єкцій, взяття крові із вени, кровопускання, Детальна інформація

Техніки внутрішньовенних ін’єкцій, взяття крові із вени, кровопускання
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 11
Скачувань: 841
9.Голку шприца встановити під гострим кутом до поверхні шкіри по напрямі току крові. Зріз голки повинен бути догори. Обережно проколоти шкіру і стінку фіксованої вени. Забезпечується правильність мед сестринського догляду.

10.Опустити шприц і провести голку ще на 5-10 мм по ходу вени. При правильному положенні голки у вені в шприці з’явиться темна венозна кров. У пацієнтів з низьким артеріальним тиском кров у шприці буде після того, як поршень шприца злегка потягнути на себе. Якщо з першого разу не вдалося потрапили у вену, потрібно потягнути голку трохи на себе або ввести її трохи глибше, але що вона залишалася у підшкірній основі.

11.Перед введенім розчину лівою рукою обережно зняти накладений на плече гумовий джгут, запропонувати пацієнту розтиснути кулак. Забезпечується правильне і швидке попадання ліків в кров’яне русло.

12.Не змінюючи положення шприца першим пальцем лівої руки натиснути на рукоятку поршня, і повільно ввести препарат. При повільному введенні препарат не викликає небажаної реакції організму.



ІІІ. Закінчення процедури



1.Після закінчення введення лікарської речовини прикласти до місця ін’єкції стерильну ватну кульку змочену у 70% розчині етилового спирту. Забезпечується інфекційна безпека; запобігання виконання непритомності.

2.Запропонувати пацієнту зігнути руку в ліктьовому суглобі і затиснути ватну кульку з спиртом на 3-5 хв. Заборонити пацієнту різко вставити після ін’єкції. Забезпечується інфекційна безпека; запобігання виникнення непритомності.

3.Відпрацьовані ватні кульки занурити у5% розчині хлораміну в ємності, про маркірованій “Для використаних ватних кульок” на 1 годину. Забезпечується інфекційна безпека.

4.Відпрацьований шприц занурити у 5% розчині хлораміну, в ємності про маркірованій “Для замочування одноразових шприців і голок” на 1 годину. Забезпечується інфекційна безпека.

5.Вимити двічі руки з милом під проточною водою, витерти. Забезпечується інфекційна безпека.

Зробити відмітку про виконання. Забезпечується правильність мед сестринського догляду.



АЛГОРИТМ

Взяти крові із вени для імунологічних та біохімічних досліджень

Оснащення: Стерильні голка і шприц одноразового використання ємністю 10 або 20 мл в упаковці, стерильні гумові рукавиці одноразового використання в упаковці, стерильна маска одноразового використання в упаковці, пінцет, стерильний лоток, стерильні ватні кульки, 70% р-н етилового спирту, пробірки чисті, сухі в штативі, джгут, полотняна серветка, чистий лоток, лоток для використаних інструментів і матеріалів, ножиці.

Етапи Обґрунтування



І.Підготовка процедури



1.Принести з лабораторії чисті, сухі пробірки в штативі. Забезпечується інфекційна безпека.

2.Провести психологічну підготовку пацієнта. Заохочується пацієнта до співпраці.

3.Попередити пацієнта що аналіз з крові він повинен здати натще (забороняється пити, палити, вживати ліки) Заохочення пацієнта до співпраці.

4.Запропонувати пацієнту зручно сісти на стілець, руку покласти на спеціальний столик долонею дороги в максимально розігнутому положенні. Заохочення пацієнта до співпраці.

5.Одягнути поліетиленовий фартух. Забезпечується інфекційна безпека.

6.Ретельно вимити руки двічі з милом під проточною водою, витерти рушником, обробити 70% розчином етилового спирту, одягнути гумові рукавички. Забезпечується інфекційна безпека.

7.Одягнути стерильну маску. Забезпечується інфекційна безпека.



ІІ. Виконання процедури

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes