Техніки внутрішньовенних ін’єкцій, взяття крові із вени, кровопускання, Детальна інформація

Техніки внутрішньовенних ін’єкцій, взяття крові із вени, кровопускання
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 11
Скачувань: 836
E

E

o

o

E

E

Oe

o

o

oe

3/4

kd‚

kd

kdae

G\x6B00\x1064

G\x6B00\xD464

G\x6B00\x7264

Забезпечується добра фіксація вен в підшкірній основі, що не дає їй можливості зміщуватися і спадатися під час ін’єкції.

2.На плече вище ліктьового згину накласти гумовий джгут під джгут підкласти полотняну серветку. Забезпечується чітке контурування венозних стовбурів.

3.Запропонувати пацієнту кілька разів енергійно стиснути і розтиснути кулак. Розтерти згинальну поверхню передпліччя рукою у напрямку від кисті до ліктьового згину. Забезпечується посилення венозного застою.

4.Кічиком вказівного пальця правої руки про пальпувати вени ліктьового згину і вибрати велику і малорухому вену. Забезпечується правильність медсестринського догляду.

5.Запропонувати пацієнту стиснути кулак. Забезпечується чітке контурування вени.

6.Двічі протерти місце ін’єкції стерильними ватними кульками, змоченими у 70% розчині етилового спирту. Забезпечується інфекційна безпека.

7.Взяти шприц правою рукою так, щоб 2 палець підтримував муфту голки, 1, 3, і 4 пальці – циліндр шприца, а 5 палець розміщувався на поршні.

8.Першим пальцем лівої руки відтягнути шкіру нижче від наміченого місця пункції. Забезпечується точна фіксація вени.

9.Голку шприца встановити під гострим кутом до поверхні шкіри по напрямі току крові. Зріз голки повинен бути догори. Обережно проколоти шкіру і стінку фіксованої вени. Забезпечується правильність догляду.

10.Опустити шприц і провести голку ще на 5-10 мм по ходу вени. Якщо з першого разу не вдалося потрапили у вену, потрібно потягнути голку трохи на себе або ввести її трохи глибше, але що вона залишалася у підшкірній основі.

11.Під час взяття крові із вени джгут із руки не знімати, кулак пацієнт не повинен розтискувати. Після заповнення шприца необхідно кількістю крові (за призначенням лікаря)зняти джгут, запропонувати пацієнту розтиснути кулак.



ІІІ. Закінчення процедури

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes