Жінка у післяпологовий період, Детальна інформація

Жінка у післяпологовий період
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 9.7
Скачувань: 939
ВАШЕ ТІЛО не зможе повністю відновитися щонайменше 6 місяців після родів, але під час медичного огляду, що буде проводитися на шостому тижні після родів, Ви відчуєте, що справи у Вас налагоджуються. Матка повинна скоротитись до нормального стану, почнеться менструальний цикл, і якщо Ви регулярно робите фізичні вправи, м'язи швидко наберуть кращої форми.

МЕДИЧНИЙ ОГЛЯД НА ШОСТОМУ ТИЖНІ

Коли залишатимете лікарню, Вас повідомлять про необхідність прийти на медичний огляд через 6 тижнів після родів. Це добра нагода обговорити всі питання, які хвилюють Вас.

Що відбудеться

» Вам перевірять тиск крові, вагу і зроблять аналіз сечі.

» Оглянуть груди і живіт. Лікар перевірить, чи розсмокталися шви.

» Внутрішнє обстеження встановить розмір та положення матки, а також візьмуть виділення з піхви на аналіз.

» Лікар порозмовляє з Вами про контрацептивні засоби, може вставити ковпачок або спіраль.

ВАШ МЕНСТРУАЛЬНИЙ ЦИКЛ

Перша менструація після родів часто довша і рясніша, ніж звичайно, її початок залежить від того, як Ви годуєте дитину. Якщо годуєте дитину грудьми, то місячні, очевидно, не почнуться доти, доки Ви не закінчите годувати грудьми. Якщо Ви годуєте дитину штучно, то перший період переважно починається на 4-6 тиждень після родів.

«Коли ми можемо відновити сексуальне життя?»

Коли Ви обоє готові до цього. У Вас можуть бути болі при відновленні сексуального життя до закінчення післяродвого періоду та до проходження післяродового огляду. Якщо захочете почати це раніше — все залежить від Вас. Коли вирішите відновити сексуальне життя, робіть це повільно. Розслабляйтесь якомога більше і використовуйте змазку, оскільки вагіна може бути сухішою, ніж завжди.

«Чи потрібно використовувати контрацептивні засоби, якщо я годую дитину грудьми?»

Так, навіть якщо Ви годуєте грудьми і у Вас не почалась менструація, Лікар або медсестра обговорять з Вами це після родів. Якщо збираєтесь вживати оральні контрацептиви (таблетки), обов'язково скажіть лікареві, що Ви годуєте грудьми. Якщо до родів Ви користувались ковпачком, то потрібно підібрати ковпачок нового розміру, тому що шийка матки може змінити форму.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes