Інформатика та КТ, Детальна інформація

Інформатика та КТ
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 10.6
Скачувань: 1503
Потрібно відмітити, що правильне вимкнення (пере завантаження) комп’ютера з використанням команди Завершение работы забезпечує збереження поточної конфігурації комп’ютера і виключае випадкову втрату важливої інформації, що не гарантується за іншим способом вимкнення комп’ютера.

Завдання 2.

Одержати інформацію про обсяг диску С та обсяг вільного простору на ньому.

На робочому столі відкриваємо кнопку Мой компьютер. Потім правою кнопкою мишки відкриваємо диск С. На диску С відкриваємо команду Свойства і будемо бачити скільки на диску С зайнятого і свобідного місця.

Завдання 3.

На робочому столі створити папку (теку) Wester. В папці Wester за допомогою Мастера по створенню ярликів створити ярлик для запуску програми Paint файл wspaint для ( ). В папці Wester за допомогою технології drag & drop створити ярлик для запуску текстового файла.

І. Створення теки.

Клацнути правою кнопкою миші на вільному від піктограм та вікон місці робочого столу Windows. У контекстному меню вибрати команду Создать – Папка. Ввести ім'я папки – Wester та натиснути клавішу Enter.

Щоб відкрити створену папку, треба подвійним натисканням лівої кнопки миші на піктограмі теки або використовуючи команду Открыть контекстного меню теки.

ІІ. Створення ярлика з використанням Мастера по созданию ярлыков.

Клацнути правою кнопкою миші на вільному від піктограм місці вікна створеної теки. У контекстному меню вибрати команду Создать – Ярлык.

У діалогових вікнах Мастера по созданию ярлыков вказаті командний рядок для завантаження програми Wordpad.

C:\Programs Files\Accessries\wordpad.exe.

Вказати ім'я ярлика та завершити роботу з Мастером по созданию ярлыков.

ІІІ. Створення ярлика за допомогою технології drag & drop.

Відкрити вікно Мой компьютер, відкрити папку С:\Windows.

Вікно папки С:\Windows та вікно папки Wester розмістити поруч.

Знайти значок файла Calc.exe у папці С:\Windows. За допомогою миші з натиснутою лівою або правою кнопкою перетягнути значок програми Калькулятор у папку Wester. Якщо використовується права кнопка миші, то у контекстному меню, що з’являється після відпускання кнопки, вибрати команду Создать ярлык. Примітка. Якщо вікно папки Wester закрито іншими вікнами, то переміщувати піктограму файла Calc.exe можна на кнопку теки Wester, яка розміщена на Панели задач.

Особливість: Для створення ярлика для документу треба тримати не ліву, а праву кнопку мишки. Тоді в кінці операції переміщення з'явиться контекстне меню копировать, переместить і создать.

IV. Видалення ярликів та папки.

Виділити створені ярлики лівою кнопкою миші з одночасно натиснутою клавішою Ctrl.

Клацнути правою кнопкою миші в області виділення. У контекстному меню вибрати команду Удалить. Підтвердити (якщо необхідно) видалення об’єктів.

Закрити створену папку. Перетягнути значок папки на піктограму папки Корзина.

Завдання 4.

Робота з графічними об’єктами у редакторі MS Word. Рисування ліній, прямокутників, дуги, еліпса.

Малювання лінії

1. На панелі інструментів Малювання натисніть кнопку Автофигуры і виберіть команду Лінії, а потім – потрібний тип лінії.

2. Проведіть лінію.

Щоб кут нахилу лінії був кратний 15 градусам, при виконанні описаних вище дій утримуйте натиснуту клавішу SHIFT.

Щоб лінія продовжувалася в обидва боки від початкової крапки, при виконанні описаних вище дій утримуйте натиснуту клавішу CTRL.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes