Паскаль: масиви, Детальна інформація

Паскаль: масиви
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 23.4
Скачувань: 2049
35. За матрицею з дійсними елементами побудувати нову "згладжену" матрицю, значенням кожного елемента якої є середнє арифметичне значень відповідного елемента та його сусідів у початковій матриці.

36.* Написати процедуру обчислення добутку двох матриць.

37. Написати процедуру обчислення степеня квадратної матриці на основі "індійського алгоритму" (див. підр. 9.4).

38. За квадратною матрицею розміру N одержати послідовність чисел b1, b2, … , bN*N обходом матриці

а) "змійкою": б) за спіраллю:

39. Елементи N-вимірного масиву розмірів M1 \xF0B4 … \xF0B4 MN розміщаються в пам'яті комп'ютера послідовно так, що найшвидше змінюється їх останній індекс, найповільніше – перший. Написати функцію обчислення лінійного індексу елемента (його номера в порядку розташування в пам'яті) за заданими розмірами M1, … , MN та індексами елемента в N-вимірному масиві. Написати процедуру обчислення індексів елемента в багатовимірному масиві за його лінійним індексом та розмірами M1, … , MN. Значенням N є:

а) 2; б) 3; в) 4.

40. Зображення містить замкнений контур і подається матрицею з 50 рядків по 80 символів. Елементи контура зображаються символом chr(219), порожні клітини всередині та зовні контура – пропуском ' '. Якщо всередині контура є хоча б один елемент із значенням '1' (відмічений), то зображення "заливається", тобто всі елементи всередині контура відмічаються за правилом: елемент відмічається, якщо з чотирьох його сусідніх по вертикалі чи горизонталі елементів хоча б один відмічений. Написати процедуру заливання зображення.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes