Загальний огляд “Інтернет”, Детальна інформація

Загальний огляд “Інтернет”
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 72.5
Скачувань: 1476
1990 252

1991 406

1992 773

1993 -

1994 -

1995 2412



Складено за матеріалами…[8].

Дані таблиці показують зростаючу активність порушників (кракерів), що супроводжується збільшенням числа порушень безпеки хостів мережі.

Як приклади приведемо відносно останні випадки успішних атак на сервери Інтернет:

У серпні 1996 року атакований сервер департаменту юстиції США. Протягом декількох годин сторінки сервера були заповнені фашистською атрибутикою і містили пародію на Білль про телекомунікації.

6 вересня 1996 року атаці піддався сервер компанії PANIX, що є одним з найбільших провайдерів “Інтернет”. У результаті атаки компанія кілька днів не могла надавати послуги своїм абонентам.

У жовтні 1996 року на сервері ЦРУ замість “Ласкаво просимо до центрального розвідувального управління” з’явився заголовок “Ласкаво просимо до центрального управління тупих” і непристойні тексти.

5 листопада 1996 року був атакований WWW-сервер газети Нью-Йорк Таймс, у результаті чого було практично неможливо стежити за ходом президентських виборів.

У листопаду 1996 року румунські кракери замінили на WWW-сервері уряду портрет президента Іллієску на портрет його суперника Константинеску.

5 березня 1997 року зламаний сервер NASA у Центрі керування космічними польотами Годдарда. Кракери розмістили на сторінках сервера своє звертання, у якому засуджувалася комерціалізація “Інтернет” і виражався протест проти судового переслідування знаменитих зломщиків Кевіна Мітніка і Еда Каммінгса. У звертанні містилася погроза атаки на “корпоративну Америку”.

20 березня був розкритий сервер Сенфорда Уоллейса - президента рекламної фірми “Cyber Promotions”. Кракери помістили в UseNet копію викраденого файлу паролів, що містить зашифровані паролі, імена і телефони клієнтів фірми. [14].

Хоча по чисельності користувачів “Інтернет” країн СНД сильно поступається США, але число порушень безпеки також збільшуються. Ось кілька останніх випадків:

27 жовтня 1996 року російськими кракерами був зламаний сервер компанії РОСНЕТ, серед клієнтів якої Центральний банк РФ, Ощадбанк Росії, Торгово-Промислова Палата, Державний Митний Комітет РФ і багато ін.

22 листопада 1996 року в Білорусії на Web-вузлі опозиції, що представляли незалежні новини з різних країн і регіонів, була стерта вся інформація.

Численні спроби здійснити шахрайські операції з кредитними картками змусили компанію “America OnLine” 14 грудня 1996 року закрити користувачам з Росії доступ до своїх служб. [14].

Цей список може бути продовжений. Практично кожен день приносить усе нові звістки про порушення безпеки в різних районах світу. Але сумний досвід жертв кракерів, на жаль, не учить інших.

На рахунок комп’ютерної злочинності слід також навести одну цитату доктора Фредеріка Б. Когена, з його книги “Захист і безпеку на інформаційній супермагістралі” (англ.): “За підрахунками ФБР [Федерального бюро розслідувань], через комп’ютерну злочинність щороку втрачається аж 5 мільярдів доларів США. Як не дивно, але це лише верхівка айсберга. Слабкі місця інформаційних мереж використовують, аби брати верх у переговорах, руйнувати репутацію інших, вигравати військові конфлікти та навіть для того, щоб чинити вбивства”. [14].

У чому ж причина того, що порушники проникають у чужі машини? Спробуємо коротко перелічити основні причини уразливості хостів мережі:

відкритість системи, вільний доступ до інформації з організації мережної взаємодії, протоколам і механізмам захисту;

наявність помилок у програмному забезпеченні, операційних систем і утилітах, що відкрито публікуються в мережі;

різнорідність використовуваних версій програмного забезпечення й операційних систем;

складність організації захисту міжмережної взаємодії;

помилки конфігурації систем і засобів захисту;

неправильне чи помилкове адміністрування систем;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes