Лазерні прінтери, Детальна інформація

Лазерні прінтери
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 38.5
Скачувань: 1337
По оцінках International Data Corporation, до 1998 року біля половини всіх проданих у Сполучених Штатах Америки принтерів, будуть підключені до локальних обчислювальних мереж.

Багато мережних принтерів надають можливість одночасного друкування на двох сторонах листа, по мережі можна довідатися і змінити параметри принтера, а також довідатися яка кількість папера залишилася в лотку.

Швидкість друку цієї групи принтерів дуже висока. Так модель Xerox 4230/MRP друкує зі швидкістю 30 сторінок у хвилину, а QMS 3825 Print System має максимальну швидкість друку 38 сторінок у хвилину. А деякі принтери навіть мають убудований твердий диск для збереження шрифтів. Це дозволяє заощаджувати час на постійне вивантаження шрифтів по мережі.

Також до мережних лазерних принтерів відносяться: HP Laser Jet 4V, Optra R (Lexmark).

КОЛЬОРОВІ ЛАЗЕРНІ ПРИНТЕРИ

Ця група принтерів до деякого часу не користалася широкою популярністю через високу ціну на них. Усього лише 2 роки тому кольорові лазерні принтери, ціною не більш 10 тис. доларів і їх усе ще не багато. Але до 1999р. по оцінках фірми BIC, кількість кольорових лазерних принтерів досягне 225 тисяч.

Кольорові лазерні принтери володіють деякими з тих же можливостей, що і струминні. Вони можуть друкувати на простому паперу в один чи кілька квітів по одному завданню і на одній сторінці без перенастроювання і мають відносно низьку вартість друку, що складає 3 4 центи для монохромного тексту і 25 центів для 1 кольорової сторінки. В одному тільки ці дві технології відрізняються в ціні, тому що реальні роздрібні ціни лазерних принтерів складають від 4800 до 9000 доларів.

Якість друкування лазерних принтерів сама різна. Більшість принтерів має дозвіл 600х600 крапка/дюйм (1200х300 крапка/дюйм Xerox Xprint 4915). Але навіть відмінні ціни і графіка не заповнюють такого недоліку як блиск зображення, що друкується. Швидкість друку цих пристроїв досягає 3 сторінок у хвилину а ємність оперативного запам'ятовуючого пристрою 24 мегабайт і вище.

Кращими кольоровими лазерними принтерами є: QMS magicolor CX, QMS magicolor LX, Apple Color Laser Writer 12/600PS, Phaser 5400plus, XPrint 4925.

При середній ціні 7000 доларів, кольоровий лазерний принтер не назвеш дешевим. Кому захочеться витратити таку купу грошей? Ясно, що цей продукт призначений для корпоративного користувача. У міру того, як колір стає стандартом для проведення демонстрацій, підготовки звітів і електронних таблиць, виникає настійна потреба в пристрої, що забезпечує одночасно прекрасну якість друкування тексту і гарну передачу кольору. Донедавна цю задачу вирішували в такий спосіб: деякі (чорно-білі) сторінки друкували на монохромному лазерному принтері, а інші на учережденчеському кольоровому (якщо такий мався). При цьому виникала необхідність у сортуванні сторінок. А якщо потрібно було кілька екземплярів? Кольоровий лазерний принтер вирішує ці проблеми. Ви одержуєте бездоганну якість друкування тексту, а також дуже гарну передачу кольору для друку ділових діаграм, можливість заливання суцільними квітами (spot color) а деякі лазерні принтери мають режим з перемінним розміром крапки.

Кольорові лазерні принтери поки ще не ідеальні. Необхідність застосування роздільних видаткових матеріалів для 4 квітів робить обслуговування обтяжним, та й ціна занадто висока.

Але в міру удосконалювання технології і залучення в гру більшого числа учасників, очікується, що якість друку ще підвищиться а ціни будуть падати і далі. Якщо ви шукаєте гарну кольорове друкування графіки і тексту з лазерною якістю і гарною швидкістю розглянете варіант покупки кольорового лазерного принтера.



УДОСКОНАЛЮВАННЯ АПАРАТНИХ ЗАСОБІВ

Принтери, що функціонують на базі мов опису сторінок, мають власні аргументи в суперечці з моделями орієнтованими на роботу з ведучим ПК. Один зі стратегічних підходів полягає в зниженні ціни завдяки максимальному використанню можливостей апаратних засобів принтера, тому розроблювачі звернули пильну увагу на пам'ять пристрою. Контролеру принтера пам'ять потрібна для самих різних цілей, але, мабуть, найбільш важливим її призначенням залишається збереження образа сторінки перед його передачею на друкуючий механізм. У більшості лазерних принтерів, розглянутих в огляді, для підвищення ефективності використання пам'яті контролера служать різні алгоритми стиску даних.

Як GDI-принтери, так і пристрої, що використовують мови опису сторінок, виграють від збільшення швидкодії каналу зв'язку між комп'ютером і принтером, а за допомогою існуючих нині удосконалених рівнобіжних портів можна прискорити пересилання даних. Звичайний рівнобіжний порт типу Centronics забезпечує максимальну швидкість передачі даних від 120 до 200 Кбайт/с. З появою специфікації удосконаленого рівнобіжного порту (Enhanced Parallel Port - EPP), розробленої в 1991 р., планка піднялася до 500 Кбайт/с. Фірми Microsoft, HP і інші розробили на основі специфікації EPP стандарт порту з розширеними можливостями (Extended Capability Port - ECP), застосування якого робить роботу в багатозадачному середовищі більш плавною. Таке збільшення швидкості передачі даних може істотно зменшити час друку, як для GDI-машин, так і для принтерів, що працюють під керуванням мови PCL, особливо при роздруківці насичених графікою сторінок.

Нові специфікації порту стосуються не тільки підвищення швидкості пересилання даних. У традиційному рівнобіжному порту типу Centronics передбачена 8-розрядна шина даних, що зв'язує комп'ютер із принтером, плюс чотири лінії, призначені для передачі сигналів про стан принтера, зокрема інформації про те, що принтер підключений, чи про відсутність папера. Ці лінії були перетворені в 4-розрядний канал даних, через який принтер може передати в комп'ютер свій ідентифікаційний код при запуску Windows, що забезпечує правильний вибір і автоматичне завантаження засобами Pn придатного драйвера.

Для того щоб скористатися перевагами функціональних можливостей EPP/ECP, вам буде потрібно комп'ютер з портом, що відповідає одному з цих стандартів. У багатьох утилітах, що представляють собою частина системної BIOS і застосовуваних для настроювання параметрів, що зберігаються в СмоS-пам'ті, вам приходиться робити вибір між режимами AT, PS/2 і ECP для розміщених на системній платі рівнобіжних портів. Режим AT призначений для звичайного порту типу Centronics, а в режимах PS/2 і ECP повною мірою проявляться нові можливості портів. Застереження: на деяких платах до рівнобіжного порту в режимі ECP не вдається поряд із принтером підключити шлейфом і інші пристрої (такі, як сторінкові сканери, Zip-нагромаджувачі, нагромаджувачі на магнітній стрічці і т.п.). Для того щоб ці пристрої працювали, вам, можливо, прийдеться переключитися в режим AT.

Один з наслідків поліпшення взаємодії ПК і принтера - на передній панелі останніх не стало органів керування. Тепер ви можете виконувати всі операції по настроюванню конфігурації принтера з консолі ПК. Комп'ютер може відправити в контролер принтера запит про всі деталі поточної конфігурації, а потім завантажити в нього нові параметри настройки.

Багато драйверів принтерів Windows 95 забезпечують вичерпні можливості керування конфігурацією. Чудовий приклад - новий драйвер PrintGear фірми Adobe, однак багатство функцій спостерігається й в інших, наприклад у драйвера WinStyler фірми Destiny. Крім спрощення процедури установки базових параметрів, таких, як дозвіл друкування, характеристики напівтонової і тип папера, багато драйверів мають засоби для виконання досить складних функцій, у тому числі для висновку мініатюрних зображень (друку декількох сторінок на одному листі), плакатного друку (зі збільшенням односторінкового образа до розміру декількох аркушів), форматування документів для друку брошур і нанесення спеціальних "водяних знаків" (зображень, друкуються блідо на кожній сторінці).

У підсумку можна констатувати, що вибрати свій наступний принтер вам буде нелегко, оскільки діапазон їх дуже широкий. Ціни знизилися, функціональні характеристики стали краще, а якість друку чудова. Якщо вам необхідний принтер на роль основного пристрою для висновку монохромної ділової кореспонденції, то ви, очевидно, зупините вибір на одному з надійних і не перевершених по якості друку текстових документів лазерних принтерів, розглянутих в огляді. Якщо ви здобуваєте принтер для домашнього чи офісного ПК, передбачаючи мережне з'єднання з загальнодоступним лазерним принтером, то прекрасний варіант для вас - універсальний кольоровий струминний принтер.

ВИДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ ДО ПРИНТЕРІВ

Речовина за допомогою якого принтер створює зображення на папері називається ТОНЕР. Тонер це деяка речовина (найчастіше їм є або полімер, або смола) у порошкоподібному стані . Сучасна технологія виготовлення тонера так розвилася за останні роки, що на лезі бритви можна розмістити до 3 часток тонера.

Монохромні лазерні принтери використовують тільки чорний тонер, а кольорові чотири кольори (чорний, червоний, зелений і синій) і наносі їх у визначеній пропорції на папір, одержують визначений чи колір відтінок.

Тонер зберігається в спеціальних картриджах і (у залежності від типу принтера) одного картриджа вистачає від 2000 до 20000 сторінок (для монохромного друку) і від 3000 до 6500 сторінок (для кольорової). У зв'язку з цим останні сучасні принтери поставляються з відсіком відразу для двох картриджів а деякі також надають інформацію про кількість залишившегося в них тонера.

СПИСОК ВИКОРИСТОВУВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. "Комп'ютер Пресс"№9(1994)

2. "Комп'ютер Пресс"№4(1995)

http://www.astu.astranet.ru/astu/library/informat/hardware/printer/

http://asu.pstu.ac.ru/book/pc_mag/02978.htm

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes