Робота з графічними ОС, Детальна інформація

Робота з графічними ОС
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 52
Скачувань: 1126
У віконному режимі відображення користувач може самостійно підібрати потрібні розміри вікна та його розташування. Для переміщення вікна необхідно встановити покажчик на заголовок вікна. Далі при натиснутій лівій кнопці маніпулятора можна перемістити вікно у потрібному напрямкові. Зауважимо, що вікно можна розташувати таким чином, що його частина буде за межами екрану (але для чого це потрібно робити???). 

Для зміни розмірів вікна потрібно встановити покажчик на межу вікна. При цьому він прийме форму двонаправленої стрілки. Далі при натиснутій лівій кнопці потрібно перемістити маніпулятор у потрібному напрямкові.

Виконання індивідуального завдання здійснюється під керівництвом викладача. При цьому результат виконання кожної дії занотовується студентом у зошит. Головна мета індивідуального завдання – здобуття навичок роботи з вікнами та управління параметрами відображення інформації.

3. Робота з файловою системою.

Роботу з файловою системою можна здійснювати декількома способами – через меню вікна об’єкта, за допомогою панелі інструментів, через контекстне меню правої кнопки. Деякі операції можна також виконувати перетаскуванням об’єктів.

Меню правої кнопки складає основу роботи з файловою системою . Це меню містить основні дії, які можна провести з тим чи іншим об’єктом. Вид цього меню залежить від того, в якій ситуації воно викликалось.









Покажчик розташований на вільному місці вікна (тобто жоден з об’єктів не виділений). В цьому випадку меню як правило, має такий вид (рис 10.5а).



Рис 10.5 а. Рис 10.5 б





Покажчик розташований на об’єкті (не обов’язково виділеному). Тоді меню має вигляд як на рис 10.5 б). Це меню також може мати різні пункти в залежності від того, для кого об’єкту воно викликане. Але більшість команд в них однакова. Далі буде розглянуті основні команди меню та їх застосування для вирішення практичних завдань.

Розглянемо типові операції для роботи з об’єктами

А. Створення власної папки.

Створення власної папки необхідне для впорядкування інформації на носіях. Кожен користувач може створити практично довільну кількість папок і розташувати в них інформації у зручному для себе порядку. Для створення власної папки необхідно виконати таку послідовність дій:

1) Встановити покажчик на вільне місце вікна

2) Викликати меню

3) Вибрати пункти Создать – Папка

4) Ввести ім’я новоствореного об’єкта.





При цьому в полі імені цього об’єкта буде запрошення у вигляді послідовності рисочок (рис 10.6). Користувач може ввести нове ім’я (рекомендується) або залишити запропоноване операційною системою, просто натиснувши клавішу Enter. В цьому випадку ім’я об’єкта залишиться у вигляді рисочок, що негативно відобразиться на смисловій стороні імені.



Рис10.6 2.2.





The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes