Поняття про Component Objects ModelПоняття про Component Objects Model, Детальна інформація

Поняття про Component Objects ModelПоняття про Component Objects Model
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 32.7
Скачувань: 1021
4 { 00024500-0000-0000-COOO-00000000004 6}

Функція CreateObjectEX ()

Як було описано вище, модель DCOM припускає, що додаток COM-серверу розміщений і виконується на різних комп'ютерах мережі. Як правило, комп’ютер клієнта конфігурується так, щоб знати, де знаходиться СОМ-сервер, і стандартна функція Createobject () може працювати без жодних додаткових фокусів. Використовування функції CreateObjectEX () дозволяє обійтися без спеціальної конфігурації комп'ютерів мережі і безпосередньо специфікувати потрібний комп'ютер.

Це дуже зручно у тому випадку, коли бажано розподілити навантаження між декількома комп'ютерами в мережі. Використовування CreateObjectEX () можливе в операційній системі Windows NT 4.0 або більш старшій версії або в Windows 95/98 зі встановленим механізмом DCOM.

Хай вас не збентежує, що при усіканні імені функції CreateObjectEX () до 13 символів воно виглядає як CreateObjectE (). Це все одно та ж сама функція CreateObjectEX().

Функція ComArray ()

В Visual FoxPro найчастіше приймається, що початковий елемент масиву має індекс 1. Але це не обов'язково. В інших мовах програмування початковий елемент має індекс 0.

Функція ComArray () дозволяє визначитися з тим, як передаватимуться масиви в СОМ-об'єкт. В результаті буде зареєстровано, яким чином здійснюється обмін масивами з конкретним COM-об'єктом.

Функція має два параметри.

oObject Посилання на СОМ-об'єкт, до якого адресується запит або який

змінюється

nSettinga Це необов'язковий числовий параметр, який визначає спосіб обміну

масивами з COM-об'єктом. В табл. 20.2 приведені його можливі

значення. Якщо цей параметр опушений, функція повертає поточну

установку для даного сом-об'єкту

Таблиця 20.2. Спосіб передачі масиву в СОМ-об'єкт при різних значення параметра nSettings

Значення nSettings Опис

0 Перший елемент масиву має індекс 0, і масив передається в СОМ-об'єкт по значенню

1 (за замовчуванням) Перший елемент масиву має індекс 1, і масив передається в СОМ-об'єкт по значенню. Така настройка сумісна з попередніми версіями Visual FoxPro

10 Перший елемент масиву має індекс 0, і масив передається в СОМ-об'єкт по ссилці

11 Перший елемент масиву має індекс 1, і масив передається в СОМ-об'єкт по ссилці

Зверніть увагу - настройка у функції сприймається системою тільки при передачі масиву в СОМ-об'єкт з використанням наступного синтаксису:

oObject.Method(@laArray)

Якщо в цьому виразі опустити символ (@), то в СОМ-об'єкт буде переданий тільки перший елемент масиву і всі настройки, виконані в ComArray (), будуть проігноровані.

Visual FoxPro як СОМ-сервер

Ми зараз, власне, розглянули, як використовувати в додатку Visual FoxPro звернення до інших СОМ-серверів. Але цим можливості СОМ-технології в поєднанні з Visual FoxPro не вичерпуються. Можна створити в середовищі Visual FoxPro власний СОМ-сервер. Про це піде мова в розділі 22. Але спочатку в розділі 21 ми розглянемо на прикладах технологію програмування додатку - клієнта СОМ в середовищі Visual FoxPro, яке здатне взаємодіяти з іншими додатками з обширного "гардероба" Microsoft Office.

Управління об'єктами СОМ-додатку

Зверніть увагу на код на самому початку програми CustRpt.PRG, який організовує запуск Excel. Спочатку викликається функція GetObject (), а потім, якщо GetObject () поверне NULL, CreateObject (). Це зроблено для того, щоб запобігти повторному запуску Excel.

Таку ж методику запуску можна застосувати і до будь-якого іншого СОМ-серверу. Тут мимовільно виникає ідея створити універсальну процедуру запуску СОМ-серверу. Програмний код такої процедури приведений в лістингу 21.5. Прогляньте цей лістинг - численні коментарі допоможуть розібратися в деталях виконання процедури.

Лістинг 21.5.21Code05 - процедура запуску СОМ-серверу

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes