Виділення областей в програмі Adobe Photoshop 3.0, Детальна інформація

Виділення областей в програмі Adobe Photoshop 3.0
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 15.9
Скачувань: 1732
1 Курсором миші виберіть інструмент «область». У палітрі «Варіанти» ви побачите набір параметрів, що визначають «поводження» інструмента.

2 Виберіть один із варіантів у списку «Форма»:

* Варіант «Прямокутник» дозволяє виділяти прямокутні області. Щоб одержати квадратну область, при її виділенні варто втримувати клавішу Shift.

* Варіант «Еліпс» дозволяє виділяти овальні області. Щоб одержати область у формі правильного кола, при її виділенні варто втримувати клавішу Shift.

* Варіанти «Горизонтальний рядок» і «Вертикальний рядок» дозволяють визначити виділену область як горизонтальний або вертикальний рядок товщиною всього в один піксель, що проходить по всій ширині, або висоті документа. Вибравши один із цих варіантів, клацніть мишею на тім рядку пікселів, що ви хотіли б виділити.

Зауваження: Для перемикання інструмента «область» з «прямокутного» режиму на «овальний» або назад натисніть клавішу Alt і клацніть мишею на значку інструмента в палітрі.

3. Задавши прямокутну або овальну форму області, виберіть один із варіантів у списку «Стиль» палітри «Варіанти»:

* Варіант «Нормальний» дозволяє довільним образом визначити пропорції й розмір виділеної області.

* Варіант «Задані пропорції» дозволяє встановити співвідношення висоти й ширини виділеної області, що задається в пікселях (при цьому допускається використання дробових значень). Наприклад, щоб виділити область, ширина якої вдвічі перевищує висоту, уведіть у поле "Ширина" значення "2", а в поле "Висота" значення "1".

* Варіант «Заданий розмір» дозволяє явно задати висоту й ширину виділеної області. Ці величини задаються в пікселях і можуть бути тільки цілочисленними. Кількість пікселях, необхідних для створення границі довжиною в 1 дюйм, залежить від дозволу зображення. Наприклад, для файлу з дозволом 72 пікселя на дюйм ця величина складе 72 пікселя, а для файлу з дозволом 200 пікселях на дюйм відповідно 200 пікселях.

4 Щоб одночасно з виділенням області задати «розмивання» її границь, уведіть у поле «Розмивання» підходяще значення в пікселях. (Додаткову інформацію ви знайдете в розділі «Зм'якшення границь виділеної області»).

5 Нажавши ліву кнопку миші, виділите область потрібного розміру.

Зауваження: За замовчуванням виділення області починається від її кута. Щоб почати виділення від центра області, натисніть клавішу Alt.

3.Використання інструмента «ласо»

Інструмент «ласо» дозволяє виділяти в зображенні області довільної форми шляхом обводу границь області за допомогою миші

Щоб скористатися інструментом «ласо»:

1 Курсором миші виберіть інструмент «ласо». У палітрі «Варіанти» ви побачите набір параметрів, що визначають «поводження» інструмента.

2 Виберіть один із наступних варіантів:

* Щоб одночасно з виділенням області задати «розмивання» її границь, уведіть у поле «Розмивання» потрібне значення в пікселях.

* За замовчуванням границя області, виділеної за допомогою інструмента «ласо», виходить згладженої. Щоб виключити режим згладжування границь, скасуєте в палітрі «Варіанти» умова «Згладжування».

За допомогою миші обведіть границю виділюваної області. Щоб побудувати прямолінійний відрізок границі, зупините мишу в початку відрізка, натисніть клавішу Alt і щигликом миші відзначте кінець відрізка

.

4.Використання інструмента «чарівна паличка»

Інструмент «чарівна паличка» дозволяє виділяти фрагменти зображення на основі подібності кольорів суміжних пікселях. Цей інструмент зручний тим, що він дозволяє виділяти елементи зображення (наприклад, червона квітка) без попереднього окреслення їхніх границь за допомогою інструмента «ласо». При використанні інструмента «чарівна паличка» Adobe Photoshop автоматично визначає, чи укладаються суміжні пікселі в заданий діапазон колірних відтінків.

Щоб скористатися інструментом «чарівна паличка»:

1 Курсором миші виберіть у палітрі інструментів інструмент «ласо».

2 У палітрі «Варіанти» задайте значення допуску.

Допуск може бути заданий у діапазоні від 0 до 255. Щоб виділити кольори, максимально близькі до кольорів обраного вами пікселя, введіть невелике значення допуску. Чим більше значення допуску ви задасте, тим ширше буде діапазон виділених кольорів.

3 Курсором миші відзначте кольори, які ви хочете виділити в зображенні.

У результаті будуть виділені всі суміжні пікселі, що укладаються в заданий діапазон колірних відтінків.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes