Виділення областей в програмі Adobe Photoshop 3.0, Детальна інформація

Виділення областей в програмі Adobe Photoshop 3.0
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 15.9
Скачувань: 1732
5.Використання команди «Колірний діапазон»

Команда «Колірний діапазон» виділяє пікселя заданих кольорів у межах виділеної області або в цілому зображенні. Для виділення потрібних відтінків ви можете вибирати запропоновані колірні діапазони або використати проби кольорів, взяті безпосередньо в зображенні.

На відміну від інших інструментів, що виділяють, програми Adobe Photoshop, команда «Колірний діапазон» впливає на вже виділену в сучасний момент область. З її допомогою ви можете виділяти в зображенні підмножини кольорів. Наприклад, щоб виділити кольори, що містять одночасно блакитну й зелену компоненти (і в такий спосіб виключити із блакитних тонів елементи, що містять сині тони), ви можете задати в діалоговому вікні «Колірний діапазон» варіант «Блакитні», нажати кнопку «Так», а потім повторно відкрити діалогове вікно «Колірний діапазон» і задати варіант «Зелені».

Для виділення підмножин кольорів ви також можете використати параметри «освітлення», «Середні тони», «Тіні» і «Поза колірним захватом». Не забувайте про те, що перш ніж модифікувати виділену область, ви повинні нажати кнопку «Так», а потім повторно відкрити діалогове вікно «Колірний діапазон».

Щоб виділити потрібні відтінки на основі існуючих діапазонів:

1 Виберіть із меню «Виділення» команду «Колірний діапазон». На екрані відкриється діалогове вікно «Колірний діапазон».

Діалогове вікно «Колірний діапазон» містить поле попереднього перегляду, у якому відображається виділена вами область або ціле зображення, з яким ви працюєте. При першому відкритті діалогового вікна в цьому полі виділяються ті фрагменти зображення, які містять кольори переднього плану.

2 Укажіть у списку «Виділити» потрібний колірний діапазон. Зверніть увагу на те, що параметр «Поза колірним захватом» доступний тільки при обробці RGB-зображень. (Кольорами, що лежать за межами колірного захвата тріади друкованих фарб, називаються RGB-кольори, що не можуть бути точно відтворені у системі CMYK).

Коли ви виберете в списку «Виділити» той або інший варіант, ви побачите результат у полі перегляду.

3 Для перегляду результатів у вікні документа ви можете вибрати один з варіантів у списку «Режим перегляду», розташованому в нижній частині діалогового вікна).

4 Натисніть кнопку «Так».

Щоб виділити потрібні відтінки по зразках кольорів:

1 Виберіть із меню «Виділення» команду «Колірний діапазон». На екрані відкриється діалогове вікно «Колірний діапазон».

2 Виберіть у списку «Виділити» варіант «Зразки».

Якщо ви хочете спостерігати за ходом побудови виділеної області, задайте для поля перегляду варіант «Виділена область». Щоб мати можливість завжди бачити в полі перегляду ціле зображення (наприклад, при роботі в збільшеному масштабі, коли область, у якій ви хочете одержати зразок кольорів, не видно у вікні документа), задайте варіант «Зображення». При цьому ви в будь-який момент зможете переключитися на перегляд виділеної області, щоб побачити зміни, що відбулися.

3 Щоб взяти проби кольорів, які ви хочете включити в діапазон виділених відтінків,встановите курсор миші на зображенні у вікні документа або в полі перегляду (при цьому він прийме форму «піпетки»).

4 Настройте ширину діапазону кольорів за допомогою трикутного «повзунка», або введіть його значення, що характеризує, у поле «Розкид». Щоб звузити діапазон виділюваних відтінків, зменшите значення розкиду. Параметр «Розкид» працює аналогічно параметру «Допуск» у палітрах «Варіанти» для інструментів «чарівна паличка» і «заливання».

5 Для розширення або звуження діапазону виділених кольорів ви можете використати в діалоговому вікні «Колірний діапазон» кнопки «піпетка +» і «піпетка -». (За допомогою цих «піпеток» ви можете брати зразки кольорів як у вікні документа, так і в поле перегляду.)

6 Для перегляду виділеної області у вікні документа ви можете задати один з варіантів у списку «Режим перегляду», що розташований у нижній частині діалогового вікна.

7 Натисніть кнопку «Так».

6.Зміна розмірів виділеної області

У програмі Adobe Photoshop існує кілька способів для зміни форми виділених елементів.

Ви можете розширити виділену область на основі зіставлення подібних кольорів, а також змінити структуру виділеної частини зображення шляхом коректування границь виділених областей. При більше точному настроюванні виділеної області ви можете включити в неї stray пікселя, а також розсунути або стиснути границі виділеної області. Перш ніж додавати новий виділений фрагмент або «віднімати» частина виділеної області, простежте, щоб у палітрі «Варіанти» були задані ті ж умови згладжування й розмивання, що й при виділенні вихідної області.

Щоб додати до виділеної області новий фрагмент:

1 Виділите будь-яку частину зображення.

2 Нажавши клавішу Shift, виділите область, що ви хочете додати до інших виділених елементів (для цього ви можете скористатися будь-яким інструментом, що виділяє).

Щоб «відняти» фрагмент із виділеної області:

1 Виділите будь-яку частину зображення.

2 Нажавши клавішу Ctrl, виділите область, що ви хочете виключити із числа виділених елементів (для цього ви можете скористатися будь-яким інструментом, що виділяє)

7.Зм'якшення країв виділеної області

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes