Програмування на мові Асемблер, Детальна інформація

Програмування на мові Асемблер
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 0
Скачувань: 1206


Курсова робота

з мови прграмування „Асемблер”

на тему: „Програмування на мові Асемблер”.

. Зміст

Вступ

Сегментація пам’яті.

Команди пересилання muv.

Команди передачі даних.

Робота з стеком (команди pop і push).

Арифметичні команди.





Сегментація пам’яті.

Перед тим як вивчати регістри і команди процесора 8086 необхідно зрозуміти,як він адресує пам’ять,використовуючи системні сегменти і зміщення.

Регістр( невелика по розміру пам’ять спеціального призначення.Використовуючи для представлення значення адреси 20 біт,8086-й процесор може мати доступ до 1 Мбайта пам’яті.DOS ROMBIOS та інші програми,які знаходяться в пам’яті ПК вже займають певне місце в пам’яті,тому решта програм записуються, використовуючи менший простір пам’яті( до 640 кБ.

Незалежно від того,скільки пам’яті може адресувати процесор,найменшим блоком пам’яті є 8-бітовий байт.Кожен байт має своє унікальне місцеположення,яке називається фізичним адресом,по ньому програми можуть читати і записувати інформацію.[Для адресації великих об’ємів пам’яті,потрвбно більша кількість біт під фізичні адреси ].Процесор 8086 використовується тільки 16-бітові регістри.Щоб мати доступ до всього мегабайта пам’яті,використовується метод сегментації пам’яті.

Сегментація пам’яті( метод,який використовується процесором 8086 для розділення великого адресного прстору на логічні 64 кБ фрагменти.З допомогою цього методу адрес конкретного байта може бути виражений двома значеннями: за адресом фрагмента сегмента і 16-бітовим зміщенням від початку сегмента.Ця комбінація значень сегмента і зміщення,називається логічною адресою.

Якщо в комп’ютері 64 кБ пам’яті,тоді для задання адреса будь-якого байта досить 16 біт,з допомогою яких представляються значення від 0 до 65535 (216-1) або заокруглено( до 64 кБ.

СП. Тема 1.5:Команди МП 8088/86.

Команди передачі даних.

В залежності від виконуваних функцій всі команди CPU 8086 діляться шість категорій:

Команди передачі даних.

Алгоритмічні команди.

Логічні команди.

Команди управління потоком.

Команди управління процесором.

Команди для роботи з рядками.

1.Команди передачі даних.

Ці команди діляться на чотири частини:загальні, в/в, адресні і прапорів.Операнди справа від імені команди визначають необхідні їй елементи даних.Їх може бути 2,1 або жодного.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes