Вставлення в текст документа графічних об’єктів, керування вікнами, операції з групою об’єктів, Детальна інформація

Вставлення в текст документа графічних об’єктів, керування вікнами, операції з групою об’єктів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 9.8
Скачувань: 1315
Реферат з інформатики

Вставлення в текст документа графічних об’єктів, керування вікнами,

операції з групою об’єктів

План

Вставлення в текст документа графічних об’єктів.

Керування вікнами.

Операції з групою об’єктів. Вставлення в текст документа графічних об’єктів

Текстові редактори призначені для введення і редагування тексту. Однак потужні сучасні редактори, до яких відносять і Work, дають можливість розміщувати в документі малюнки (в Work їх називають графікою).

У документи Work може бути вставлена графіка різних форматів (РСХ, ВМР, WMF, ТІF, РІС, DRW та ін.). Для роботи з цими форматами Work використовує графічні фільтри-програми, які дозволяють відображати графіку. Ці фільтри встановлюються за повної інсталяції Work. Фільтри не потрібні тільки для роботи з графікою в форматах ВМР і WVF.

Розміщення графіки. Для розміщення графіки слід встановити курсор у місце, де планується розміщення. Після цього потрібно виконати команду Вставка/Рисунок. На екрані з'явиться вікно діалогу Вставка рисунка (мал. 11.20).

У цьому вікні слід вибрати дисковод, папку та ім'я файла. Ім'я файла вибирається із списка Имя. У списку знаходяться файли, тип яких вказано в однорядковому списку Тип файла.

При натиснутій кнопці Вывод содержимого у вікні виводиться зображення малюнка. Встановлений прапорець Связь с файлом створює зв'язок між документом і графічним файлом. Для обновлення цього зв'язку за кожної зміни графічного файла потрібно виконувати команду Правка/Связи. У цьому випадку при кожному завантаженні документа з вбудованою графікою Work буде відображати останню версію графічного файла.

Встановлений прапорець Хранить в документе зберігає графічне зображення всередині документа. Це має свої переваги і недоліки. Перевагою є те, що виключається втрата графіки, наприклад, при копіюванні тексту на дискету. З іншого боку, графіка значно збільшує розмір файла документа.

Після встановлення всіх параметрів необхідно натиснути кнопку ОК, і графічний елемент буде встановлено в місце курсора.

Якщо на екрані замість графіки з'явиться тільки порожня рамка, то це означає, що Work позначив місце розташування графіки. Щоб зробити графіку видимою, слід виконати команду Сервис/Параметры, вибрати вкладнику Вид і відмінити опцію Пустые рамки рисунков.

Щоб змінити масштаб і положення графіки в документі, потрібно виділити графіку. Для цього слід сумістити курсор миші з графічним зображенням і натиснути кнопку миші. Команда Формат/Рисунок викличе на екран вікно діалогу Рисунок. Використовуючи це вікно, можна змінити масштаб, відстань між текстом і графікою.

Керування вікнами

Вікна, показані у нормальному розмірі, можна переміщувати по екрану. Вони переміщуються аналогічно переміщенню піктограм. А саме: необхідно установити курсор миші у рядку заголовка вікна, натиснути на кнопку миші і, утримуючи її натисненою, переміщувати мишу по поверхні столу доти, поки вікно не досягне потрібного положення. Після цього кнопку відпускають.

Вікно може переміщуватись і за допомогою директиви Переместить системного меню цього самого вікна. Коли ви виконаєте цю директиву, у вікні з'явиться знак з чотирма стрілками, які показують можливі напрями переміщення вікна. Тепер, натискуючи на клавіші переміщення курсора, перемістіть вікно у потрібне положення і натисніть на клавішу Еntеr. Виконайте переміщення вікна за першим та другим способами, наприклад вікно Реквизиты.

Вікна можна установлювати таких розмірів, які зручні вам для роботи. При цьому можна плавно " витягувати" у будь-який бік кожну з меж окремо або й обидві межі одночасно. Для зміни положення однієї з вертикальних або горизонтальних рамок вікна установіть курсор миші на вибраній зовнішній 1 рамці, при цьому курсор має перетворитись у подвійну стрілку. Потім натисніть на кнопку миші і, утримуючи її натисненою, переміщуйте мишу по поверхні столу. Як тільки межа вікна досягне потрібного положення, кнопку миші відпустіть. Зробіть ці операції, наприклад, у вікні Реквизиты.

Для зміни положення двох меж вікна одночасно (однієї вертикальної і однієї горизонтальної) курсор миші установіть у відповідний куток вікна. При цьому курсор перетвориться у подвійну похилу стрілку. Далі виконують дії, аналогічні тим, які ви виконували при "витягуванні" однієї межі. Зробіть ці операції, наприклад, у вікні Реквизиты.

Змінити розміри вікон можна і за допомогою директиви Размер системного меню цього самого вікна. Для цього слід виконати директиву Размер і далі — дії, аналогічні тим, що виконувались для реалізації директиви Переместить. Поміняйте, наприклад, розміри вікна Реквизиты за допомогою директиви Размер.

Нами вже згадувалось, що при роботі з оболонкою інколи потрібно на екрані відкривати кілька групових вікон. При цьому можливе як вдале, так і невдале розміщення вікон. Невдалим вважатимемо таке розміщення групових вікон, коли одне або кілька з них повністю накриваються іншими і перших просто не видно на екрані. У цьому випадку не тільки немає можливості виконати будь-які операції у цих вікнах, але навіть не можна знати — відкриті вони чи ні. Водночас у оболонці є засоби, які дозволяють уникнути невдалого розташування вікон. Ці засоби дозволяють розташовувати вікна каскадно і без перекриття.

На цьому малюнку зображені такі вікна: Реквизиты, Приложения, Игры.

Як бачимо, при каскадному розташуванні видно заголовки усіх вікон. У цьому випадку досить легко та швидко можна активізувати інше вікно та виконати у ньому будь-які операції.

Для каскадного розташування вікон необхідно у вікні диспетчера програм підвести курсор миші на меню Окно та зафіксувати цей курсор. У підменю виконайте директиву Каскад. Ви побачите, що після цього відкриті вікна розташувались каскадно.

Вікна можуть розташовуватись також без перекриття. Нехай на вашому екрані вікна Реквизиты, Приложения і Игры розташовані каскадно. Відкрийте тепер меню Окно і виконайте директиву Мозаика. Ви побачите, що всі троє вікон порівну поділили простір екрана. Це і є розташування вікон без перекриття.

Якщо після цього ви відкриєте вікно Главная, а потім ще раз виконаєте директиву Мозаика, то побачите, що простір екрана порівну поділено між чотирма вікнами.

Таким чином, ви можете вибрати таке розташування вікон, яке відповідає вашим потребам.

Особливо відзначимо, що раніше мова йшла про групові вікна, а не про прикладні, на які описані операції не поширюються.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes