Zip Magic 2000, Детальна інформація

Zip Magic 2000
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 20.1
Скачувань: 1630
Курсова робота з інформатики

Zip Magic 2000

Зміст

Вступ

Підтримувані формати архівації.

Створення архіву.

Розпаковування архіву.

Перевірка і „лікування” архівного файла.

Настроювання параметрів Zip Magic 2000.

Вступ

Нова програма приходить на зміну відомому архиватору WіnZіp. Володіючи практично тими ж основними функціями (створення архіву, розпакування файлів і т.д. ), ZіpMagіc 2000 глибоко інтегруються в операційну систему Wіndows і має безліч приємних особливостей і доповнень, що дозволяють вести роботу з архівами легко і неодмінно. ZіpMagіc 2000 - нова сучасна програма, що має прекрасний дизайн, розвитий інтерфейс і глибоко продуману ідеологію. Правда, картину затьмарюють деякі помилки і неточності, поки ще наявні в програмі. Компанія Mіjenіx Corporatіon, що створила цю програму, постійно веде її удосконалення (про це говорить номер версії - у наші руки потрапила версія 3.0.0.145). Але, незважаючи на звіти, уже зараз можна впевнено сказати, що найближчим часом ZіpMagіc цілком витисне популярний пакет WіnZіp, тому ми вважаємо своїм обов'язком ознайомити читачів цією чарівною розробкою.

Підтримувані формати архівації.

ZіpMagіc 2000 підтримує насамперед роботу з архівами ZІ (створення архівів і розпакування), однак прекрасно розпізнає файли ще біля двох десятків різних форматів стиску : ARC, LHA, LZH, CAB, РАК, RAR і т.д. (тільки розпакування). Крім того, Zіp Magіc 2000 дозволяє виконувати кодування і закодування файлів електронної пошти (формати UUEncode, MІME/Base 64, BіnHex).

Можливе створення архівних і файлів, що саморозпаковуються, як у форматі Wіndows, так і DOS (з "довгими" або "короткими" іменами файлів).

Створення архіву.

Всі операції, у тому числі і створення архіву, можуть бути виконані різними способами. Кожний вибирає собі такі прийоми роботи, що найбільш звичні або зручні особисто йому, тому розглянемо можливі варіанти. Нагадаємо, що програмою передбачене створення архівів тільки ZІ.

Використання головного вікна ZіpMagіc 2000

Відкрити вікно ZіpMagіc 2000 можна через Головне меню або за допомогою значка на Робочому столі. Можна скористатися значком ZіpMagіc 2000 на панелі індикації (подвійний щиглик ) - у будь-якому випадку ми попадаємо в головне вікно програми.

Для створення нового архіву клацніть на кнопці New (Створити). Після вибору папки і завдання імені архіву відкриється вікно Add Те Zіp (Додати в архів), де можна виділити файли, що будуть скопійовані в архів, а також скорегувати деякі параметри процесу архівації. Таким способом можна створити архів всіх або тільки виділених файлів, що знаходяться в обраній папці. Для поповнення архіву файлами з інших папок клацніть на кнопці Add (Додати) у вікні ZіpMagіc 2000 і повторите дії, викладені в попередньому абзаці.

При створенні розподіленого архіву на декількох дискетах обсяг вільного простору визначається автоматично. При необхідності видається попередження з проханням уставити наступну дискету для продовження архівації. На жаль, ім'я файлу на всіх дискетах те саме , тому розібратися в порядку дискет можна переглядаючи їхньої властивості. Останні три символи мітки тому - це і є цікавлячий нас порядковий номер.

Створення архіву Майстром

Це менш прямолінійний шлях створення архіву. У головному вікні ZіpMagіc 2000 на панелі швидкого запуску клацніть на кнопці Wіzards (Майстра) - відкриється вікно Майстрів, Клацніть на кнопці ZіpCreate (Створення Архіву) - Майстер почне роботу. Тут спочатку виконують завдання файлів, що утворять архів, а потім, після щиглика на кнопці Next (Далі), вибирають папку й ім'я архіву. По завершенні роботи Майстер виводить вікно з підсумковою інформацією. Повернення з вікна майстрів у головне вікно ZіpMagіc 2000 виконують щигликом на тій же кнопці панелі інструментів, що називається тепер Ноmе (Повернення).

Створення архіву за допомогою контекстного меню

Це один з найпростіших способів створення архіву, тому що він реалізується безпосередньо у вікні відкритої папки (мал. 2.23). Для створення архіву в поточній папці виділяють у її вікні потрібні об'єкти, потім викликають контекстне меню щигликом правої

кнопки миші і вибирають команду ZіpMagіc Zіp (Архів). Якщо

архів створюють з метою переносних данних на дискеті на інший комп'ютер,то звичайно після створення архіву для запису файлів на дискету використовують команду Відправити Диск 3,5 (А) контекстного меню. У програмі ZіpMagіc 2000 для цього можна эосполь-зоваться новою командою, що поєднує архівацію і збирай-

рование - ZіpMagіc > Zіp and Send To (Архивировать і відправити) Диск 3,5 (А). У вікні , що відкрився, Zіp (Архів) (мал. 2.24) вводять ім'я архівного файлу й інші параметри архіву.

Розпаковування архіву.

Як і створення архіву, витяг файлів з архіву теж може бути виконано різними способами. Тут знімається обмеження на роботу тільки з архівами типу ZІ - програма розпізнає біля двадцяти різних форматів. Однак для архівів .ZІ передбачені розширені функції.

Якщо режим відображення ZіP-архивов у виді папок відключений, подвійний щиглик на значку архівного файлу типу .ZІ відкриває невелике діалогове вікно. У ньому повідомляється, що режим відображення ZіP-архивов у виді папок недоступний і пропонується вибрати спосіб перегляду таких файлів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes