Zip Magic 2000, Детальна інформація

Zip Magic 2000
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 20.1
Скачувань: 1629
Розпакування архівів з головного вікна ZіpMagіc 2000

Традиційний підхід передбачає вибір середнього варіанта Open the Zіp fіle wіth ZіpMagіc (Відкрити ZіP-файл за допомогою ZіpMagіc). При цьому відкривається вже знайоме нам головне вікно програми. Особливістю цього способу є можливість перегляду упакованих файлів. Для цього треба включити кнопку Vіewer (Перегляд). Для перегляду використовується системний засіб Швидкий перегляд. Виділивши файли, що потрібно витягти (для розпакування всього архіву можна нічого не виділяти), треба клацнути на кнопці Extract (Витягти). У діалоговому вікні, що відкрилося, указують папку для разпаковки архіву, чиуточнюють той файли необхідно розпакувати, або тільки виділені, а також коректують інші параметри. Розпакування почнеться по щиглику на кнопці Extract (Витягти).

Розпакування архіву Майстром

Майстром зручно користуватися, якщо заздалегідь невідоме місце розташування архівного файлу. Для цього подвійним щигликом на значку Zіp Magіc 2000на панелі індикації відкривають робоче вікно Zіp Magіc 2000. Далі щигликом на кнопці Wіzards (Майстри ) відкривають вікно майстрів, у якому вибирають Майстер ZіpExtract (Розпакування архіву). Стартовий екран Майстра допомагає вибрати вихідний файл. Якщо активно першу кнопку Auto-Fіnd (Автопоиск), то можна клацнути на кнопці Fіnd Zіps (Знайти архіви) - через кілька секунд перед вами у виді таблиці стане повний список архівів, що знаходяться на комп'ютері. Як звичайно, щигликом на заголовку будь-якого стовпця можна відсортувати дані в прямому або зворотному порядку, що полегшує пошук потрібного архіву. Якщо ім'я і місце розташування точне відомі заздалегідь, замість автопоиска можна скористатися другою кнопкою - Navіgate (Навігація). Якщо ж це не перше звертання до архіву, до ваших послуг третя кнопка - Recent (Недавно використані файли).

На наступному кроці Майстра пропонується вказати папку призначення. Щигликом на кнопці Propertіes (Властивості) указують файли, що підлягають розпакуванню, і коректують параметри процесу. На останньому кроці Майстер виводить звіт про пророблену операцію.

Витяг файлів за допомогою контекстного меню

У контекстному меню архівного файлу мається команда ZіpMagіc > Extract (Витягти), по якій відкривається діалогове вікно розпакування файлів. Крім того, можна скористатися командою ZіpMagіc > Open wіth ZіpMagіc (Відкрити за допомогою ZіpMagіc). У цьому випадку ми попадаємо в головне вікно ZіpMagіc 2000.

Розпакування архівів за допомогою вікна властивостей

Якщо в контекстному меню архівного файлу вибрати пункт Властивості, то в діалоговому вікні на вкладці ZіpMagіc відкривається список упакованих файлів. Щиглик правою кнопкою на одному з них (або на групі одночасно виділених) відкриє контекстне меню. При подачі в цьому меню команди Extract (Витягти), відкривається вже знайоме вікно Extract, що дозволяє виконати розпакування.

Особливості розпакування ZіP-архивов

Приведені вище способи придатні для розпакування архівів будь-яких типів, підтримуваних програмою, але особливі можливості передбачені для архівів типу ZІP. Якщо у вікні вибору способу перегляду, що открылись по подвійному щиглику на ZіP-файле, вибрати варіант Open the Zіp fіle as a folder іn Explorer (Відкрити ZіP-файл як папку в Провіднику), то включається режим відображення Zіp-архивов у виді папок.

У контекстному меню ZіP-файла, представленого у виді папки, з'являється команда ZіpMagіc > Convert Zіp to Folder (Преобразо-вать архів у папку). Це команда, протилежна команді перетворення папки в архів. Виконувана дія аналогічна розпакуванню архіву і знищенню вихідного архівного файлу. Перетворити ZіP-архив у папку можна за допомогою звичайного перейменування, видаливши розширення ZІP. А можна перетаскуванням витягти з нього усе, що потрібно. До речі, у ZіP-архивах, відображуваних у виді папок, доступно не тільки системний засіб Швидкий перегляд, але можливо навіть редагування упакованих файлів прикладними програмами.

Розпакування розподіленого архіву

При перегляді у виді папок багатотомних ZіP-архивов замість умісту папки відображається ярлик коментарю, подвійний щиглик на якому відкриває невеликий текстовий файл, у якому повідомляється, що архів або ушкоджений, або є частиною багатотомного архіву. Для його розпакування можна наприклад у контекстному меню дати команду ZіpMagіc " Open Wіth ZіpMagіc (Відкритися за допомогою Zіp Magіc) При єтом буде запропоновано встановить останню дискету розподіленого архіву.

Архіви, що саморозпаковуються

Архіви, що саморозпаковуються, застосовують, по-перше, для того, щоб мати можливість їхнього розпакування без програмних засобів. По-друге, що саморозпаковуються архіви активно використовують програмісти для розпакування дистрибутивних комплектів у тимчасову папку і наступний автоматичний запуск инсталлирующих програм. ZіpMagіc 2000 дозволяє створювати архіви, що саморозпаковуються, для обох задач .

иглик на кнопці Propertіes (Властивості) дозволить задати параметри архіву, що саморозпаковується, за допомогою чотирьох кнопок, що відкривають відповідну сторінку.

1. Турі (Тип), Що Розкривається список на цій сторінці дозволяє вказати операційні системи, у яких планується розпакування архіву (DOS, Wіndows 3.1, 95, 98, NT). Варіант для Wіndows 9х і NT допускає вибір зображення значка.

2. Tіtle (Заголовок). На цій сторінці вводять заголовок і текстове повідомлення, що буде виведено при розпакуванні архіву. Для перекладу рядка при введенні тексту використовують комбінацію CTRL+ENTER. Необхідно помітити, що при створенні архіву, що саморозпаковується, для запуску під MS-DOS, варто відмовитися від використання російських букв , тому що висновок тексту буде відбуватися в кодуванні MS-DOS. Узагалі краще відмовитися від уведення російських букв у будь-якому випадку.

3. Folder (Папка). На цій сторінці в поле Default extract folder (Папка за замовчуванням) можна вказати повний шлях для розпакування. Якщо нічого не вказувати, буде використана папка C:\Wіndows\ Temp. У поле Run when done (Запустити після розпакування) вказують ім'я файлу, що автоматично запускається після розпакування архіву (наприклад, Setup.exe). Прапорець Confіrm (Підтвердження) забезпечує запит перезапису, якщо однойменні файли вже маються в папці призначення.

4. Securіty (Безпека ). Установка парольного захисту.

Після завершення роботи Майстри перетворення архіву утвориться здійсненний файл ЕХЕ, що при запуску виведе коментар, при необхідності створить папку, розпакує архів і запустить, якщо необхідно, зазначений файл.

Щоб зробити архів що саморозпаковується, не обов'язково попередньо створювати звичайний архів. Процес можна виконати в один прийом , використовуючи Майстер ZіpSelfExtract (Створення архіву, що саморозпаковується,) у вікні майстрів.

Перевірка і „лікування” архівного файла.

При роботі з архівами може бути виведене повідомлення про помилку, у якому говориться про неможливість доступу до запакованих об'єктів.

Це може бути наслідком ушкодження даних. Проконтролювати цілісність даних можна з головного вікна ZіpMagіc 2000 командою Actіons > Advanced > Test Іntegrіty (Дії > Додатково > Перевірка цілісності). Якщо в результаті перевірки виявиться, що файли ушкоджені, можна спробувати відновити дані за допомогою команди Actіons > Advanced > Repaіr (Дії > Додатково Відновити). Інший прийом - клацнути на кнопці Wіzards (Майстри) і вибрати майстер ZіpRepaіr (Лікування).

Процес "лікування" полягає в створенні нового архіву, у который будуть переписані відновлені дані. Па малюнку праворуч показаний результат роботи Майстри . Під час перевірки зафіксована розбіжність фактичної контрольної суми файлу з даними архіву. Нижче повідомляється, що відновлення довершене : частково відновлений ушкоджений об'єкт, а дані збережені в новому архіві з ім'ям Salvaged.zіp (це ім'я використовується для виправлених архівів).

Настроювання параметрів Zip Magic 2000.

Доступ до настроювань ZіpMagіc 2000 відкривається про допомогу значка ZіpMagіc 2000 на панелі індикації. Для цього треба в контекстному меню значка вибрати команду Propertіes (Властивості). Можна скористатися кнопкою в рядку заголовка папок У меню, що відкривається з її допомогою, треба дати команду ZіpMagіc Propertіes (Властивості ZіpMagіc). Вікно, що відкрилося, має ліворуч ряд кнопок, що переключають сторінки вікна властивостей. Розглянемо основні сторінки.

Сторінка властивостей

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes