Комп'ютерні віруси та засоби боротьби з ними, Детальна інформація

Комп'ютерні віруси та засоби боротьби з ними
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 35.8
Скачувань: 1365
Вірус одержав вказані назви, оскільки вперше був виявлений в ізраїльському університеті та із-за своїх характерних дій. Він заражає EXE- та COM-файли, збільшуючи їх розміри на 1813 байт, і залишається резидентним у пам'яті ПК. При цьому зараження може відбуватися неодноразово, що приводить до неймовірного розростання заражених файлів. Інфікований даним вірусом ПК сповільнює свою роботу в декілька тисяч разів. При виведенні інформації на дисплей у нижньому лівому куті екрана з'являється чорний прямокутник (дірка). Нарешті, якщо час роботи приходиться на п'ятницю 13-го числа, то заражені файли знищуються.

Характерною ознакою вірусу є наявність в його тілі сполучень MsDos а також COMMAND.COM.

Вірус DARK AVENGER (Чорний месник)

Інші назви вірусу: Eddie, Sofia.

Вірус одержав свої назви по текстовому рядку "Eddie lives ... somewhere in time. This program was written in the sity of Sofia (C) 1988-89 Dark avenger", що міститься у його тілі. Вірус заражає EXE- та COM-файли, є резидентним, його довжина в байтах SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" 1800. Вірус дуже небезпечний, оскільки на інфікованому комп'ютері файли заражаються не тільки при виконанні, але і під час їх проглядання та копіювання. Він також знищує COM-файли, довжина яких лежить у межах від 64K SYMBOL 150 \f "Arial Cyr" 1800байт до 64K. Періодично знищує інформацію в одному із секторів вінчестера.

Бутові віруси

Вірус PING PONG (назва не потребує перекладу)

Інші назви вірусу: Italian Bouncing (італійський стрибунець), Ball (м'ячик).

Вірус заражає Boot-сектор дискет і записує своє тіло у вільні (інколи і у зайняті) кластери, помічаючи їх як погані (Bad). Як і всі бутові віруси є резидентним. На ПК, зараженому даним вірусом, час від часу з'являється ромбик (ASCII-код SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" 4), який, переміщуючись по екрану, відбивається від його границь та рамок, утворених символами псевдографіки.

Вірус STONED (Закам'янілий)

Інша назва вірусу: Marijuana (Маріхуана).



"

V

X

Z

\

^

~

`

3/4

4

\x00BA

~

\x20AC

\x00B4



\x00B8

\x00BA

1/4

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes