Програми - архіватори, Детальна інформація

Програми - архіватори
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 26.2
Скачувань: 1063
Перевірити цілісність файлів в архівах на диску A:: PKUNZIP -t a: SYMBOL 42 \f "Symbol"

Продивитись зміст архіву, що відсортований за іменем: PKUNZIP -vn myzip

Видобути файли з архіву: PKUNZIP myzip

Програма PKZIPFIX

Програма PKZIPFIX постачається разом із програмами PKZIP та PKUNZIP і може в деяких випадках відновити пошкоджений ZIP-файл. Формат команди, за яким викликається програма:

PKZIPFIX ім'я_архіву

ім'я_архіву SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" задає архівний файл, який відновлюється. Якщо розширення в імені архіву не задане, то мається на увазі, що воно SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" .ZIP.

Приклад використання програми PKZIPFIX

Спробувати відновити всі архіви на диску A:: PKUNZIP a: SYMBOL 42 \f "Symbol"

Програма LHA

Програма LHA (H.Yoshizaki, Японія) дозволяє архівувати та розархівувати файли. Формат команди, за яким викликається програма:

LHA команда [/опції[-+012|WDIR]] ім'я_архіву [імена_файлів...]

ім'я_архіву SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" задає архівний файл, який обробляється. Якщо ви додаєте файли до неіснуючого архівного файлу, то він утворюється з указаним іменем. Якщо розширення в імені архіву не задане, то мається на увазі, що воно SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" .LZH.

імена_файлів SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" задає файли, що додаються до архіву, видаляються з архіву і т.д. Можна використовувати символи шаблонів (масок) DOS SYMBOL 42 \f "Symbol" та ?. Якщо імена файлів не задані, то маються на увазі всі файли у поточному каталозі або всі файли в архіві.

[/опції[-+012|WDIR]] SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" кожна з опцій може мати три значення (0, 1, 2), або два символи (+ ( опція діє, - ( опція не діє). Ці значення та символи ставляться праворуч від опції. Параметр WDIR задає робочий каталог (див. опцію w).

Далі наводиться список команд та опцій, які вживаються найчастіше. Його можна отримати після виконання команди LHA без параметрів.

Команди

a Додати (Add) файли до архіву. Якщо в архіві вже існують вказані файли, то вони заміщуються тими, що є на диску! Якщо вказаний архівний файл не існує, то він утворюється. Якщо файли, що додаються до архіву, не вказані, то архівуються всі файли поточного каталога.

d Видалити (Delete) файли з архіву. При видаленні файлів з архіву треба обов'язково вказувати їх імена. Можна використовувати символи шаблонів (масок) DOS SYMBOL 42 \f "Symbol" та ?.

e Видобути (Extract) файли з архіву. Команда розархівовує вказані файли у вказаний каталог (за умовчанням SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" у поточний). Можна використовувати символи шаблонів (масок) DOS SYMBOL 42 \f "Symbol" та ? як в іменах архівів, так і в іменах файлів. Якщо у каталозі призначення вже існує файл з іменем файлу, що розархівовується, то архівований файл не буде видобуватися.

f Освіжити (Freshen) файли в архіві. До архіву додаються тільки нові (з більш пізньою датою утворення) версії файлів, які вже є в архіві.

l Видати список (List) файлів у архіві. Команда виводить на екран інформацію про імена файлів, їх розміри у нестиснутому та стиснутому вигляді, відношення компресування, дати та час, контрольні суми, методи архівування. Якщо повне ім’я файла містить також каталог, то поруч із таким файлом ставиться знак «+».

m Перемістити (Move) файли до архіву. Цей режим повністю аналогічний режиму a, але при успішному архівуванні вказані файли знищуються на диску.

p Вивести на екран (disPlay) вміст файлів. Має сенс виводити вміст текстових файлів.

t Тестувати (Test) цілісність файлів у архіві. Перевіряє внутрішню структуру архівного файлу і можливість його розархівування. Не виправляє помилок архіву, якщо вони є.

u Поновити (Update) файли в архіві. На відміну від режиму f до архіву додаються не тільки нові версії існуючих там файлів, а і файли, які відсутні в архіві.

v Продивитись (View) список файлів у архіві. Додатково до інформації, що виводиться командою l, даються ще шляхи всіх файлів у архіві.

x Видобути (eXtract) файли з архіву з повним шляхом. Відрізняється від команди e тим, що файли, поміщені до архіву із збереженням імен каталогів (опція r), розархівовуються разом із структурою каталогів.

s Утворити архів, що саморозархівовується. Створений архів має розширення .EXE і після запуску цього (виконуваного) файлу відбувається його самостійне розархівування без програми LHA.

Опції

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes