Програми - архіватори, Детальна інформація

Програми - архіватори
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 26.2
Скачувань: 1060
-l Вивести на екран ліцензійну (License) угоду про умови розповсюдження та використання програми.

-n Ніколи (Never) не компресувати файли з оверлеями або оптимізувати таблицю переміщень. Якщо ви компресуєте групу файлів, селектованих за допомогою шаблонів DOS, і серед цих файлів є оверлейні, краще скористатися цією опцією.

-o Перезаписати вихідний файл, якщо він існує на диску.

-r Видалити (Remove) оверлейні дані. З цією опцією у вас можуть виникнути проблеми, тому краще не використовувати її.

-u Поновити (Update) час та дату утворення файлу, що компресується, змінивши їх на поточні.

-x Розгорнути (eXpand) компресований файл (на диску), тобто перевести його до первісного стану, декомпресувати. Опція не діє, якщо ви компресували файл з опцією -e.

Приклади використання програми PKLITE

Компресувати всі виконувані файли в поточному каталозі: PKLITE SYMBOL 42 \f "Symbol" . SYMBOL 42 \f "Symbol"

Розгорнути компресований файл: PKLITE -x myfile.exe

Програма LZEXE

Програма LZEXE (F.Bellard, Франція), як і PKLITE, використовується для компресування виконуваних файлів (тільки з розширеннями .EXE). При цьому компресовані файли при їх запуску розархівовуються у пам'яті комп'ютера автоматично. Стискає виконувані файли приблизно у два рази. Оригінальні (некомпресовані) файли зберігаються під тим саме іменем, але з розширенням .OLD. Формат команди, за яким викликається програма:

LZEXE імена_файлів

імена_файлів SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" задає імена EXE-файлів, які компресуються. Задавати розширення (.EXE) SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" не обов'язково. Можна використовувати символи шаблонів (масок) DOS SYMBOL 42 \f "Symbol" та ?.

Приклад використання програми LZEXE

Компресувати всі EXE-файли в поточному каталозі: LZEXE SYMBOL 42 \f "Symbol" . SYMBOL 42 \f "Symbol"

Робота з архівами у системі Norton Commander

За допомогою файлової оболонки Norton Commander (фірма Symantec, США) можна обробляти стиснуті (архівовані) файли в панелях, що подібні до панелей звичайних каталогів.

Панелі стиснутих файлів

Для проглядання вмісту стиснутого файла виділіть файл, який треба відкрити. Виберіть пункт «Архів» у меню «Ліва» або «Права». Уміст стиснутого файла відображається подібно вмісту каталогу. Лінійка заголовку вказує, що проглядається вміст стиснутого файла.

((((((( C:\ ((((((( (((( Zip:Mycomp.zip\ ((((

Можна копіювати файли до або із стиснутого файла без його розархівування. Можна також видаляти файли з панелі стиснутого файла. Однак, не можна виконувати будь-які застосування (виконувані файли). Спочатку файли повинні бути видобуті із стиснутого файла.

ALT + F5 Стискання файлів

Виділіть файли, які необхідно стиснути, і натисніть клавіші ALT+F5. З’являється діалог «Упакування файла(ів) до архіву», що наведений нижче.

Введіть ім’я для стиснутого файла, що утворюється. Використовуйте опцію «Фільтр», щоб задати критерій (маски, шаблони) для файлів, що стискаються. Можна вибирати, чи включати каталоги до стиснутого файла та чи видаляти файли після стискання.

Упакування файлів до архіву

Упакування архіватором ARJ до

[D:\MY_DOC\default ]

[ ] Включаючи підкаталоги [ ] Видалити файли по закінченню

[ ] Використати фильтр

Стиснути _ Метод стискання _ Фільтр _ Відміна _

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes