Пакет Coreldraw, Детальна інформація

Пакет Coreldraw
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 47
Скачувань: 1198
Меню File (Файл)

Це основне меню DRAW, через яке проходять усі файли. Як і у всіх Windows-програмах, це меню відкриває, зберігає, експортує, імпортує і друкує файли. Також воно містить доступ до каталогу зображень CorelMocaics і до утиліти керування квітами (Color Manager).

Зверніть увагу на підкреслені символи в меню, що дозволяють задавати виконання чи команди викликати діалогові вікна з клавіатури. Те ж саме можна зробити за допомогою комбінацій гарячих клавіш, що приведені тут же (Ctrl, Alt-комбінації).

Якщо яка-небудь опція меню неконтрастна — це означає, що доступ до неї в даний момент неможливий.

У нижній частині меню міститься список з чотирьох файлів, що відкривалися останніми.

Нагадаємо ще раз, якщо опція меню закінчується троеточием (...) — це означає, що вона має своє діалогове чи вікно roll-up вікно.

Меню Edit (Виправлення)

Це меню відповідає за зміни, дублювання, копіювання, видалення, розмноження, а також повторна чи дія скасування попереднього. Подібно всім програмам підтримуючим функцію OLE , у меню Edit містяться елементи роботи з Clipboard (буфер обміну), через який здійснюється обмін інформацією з іншими додатками.

Команда Clone з'явилася в DRAW 4.0. Вона дублює об'єкти, зберігаючи при цьому динамічний зв'язок з оригіналом: міняється оригінал — міняється копія.

На приведеному зображенні команди Paste і Paste Special доступні. Це означає, що в Clipboard є об'єкт, до якого їх можна застосувати.

Меню View (Вид)

Меню View є переробленим меню Display колишньої версії. Воно відповідає за усе, що відбувається з екраном. Його опції дозволяють контролювати стан інтерфейсу.

Виділений на малюнку новий елемент зі своїм допоміжним меню, забезпечує керування імпортованою растровою графікою. Користувачу надається вибір між поліпшеним зображенням і швидкістю роботи машини.

Гаряча клавіша Ctrl+W дозволяє вам змінювати стан екрана (корисна при роботі зі складними і накладаючихся другом на друга об'єктами).

Меню Layout (Макет)

Здійснює контроль за такими фундаментальними параметрами як розмір сторінки і нумерація сторінок. Тут зібрані опції Grid (сітка), Guidelines (допоміжні лінії) і Page (сторінка) -установок, а також Roll-up вікна для Layers (рівні) і Styles (стилі).

Останніх три елементи активізують координатну сітку, покажчики й об'єкти, згідно установок.

Меню Arrange (Упорядкувати)

Виконує впорядкування, розташування, вирівнювання, збір, роз'єднання і з'єднання об'єктів. Командами Group, Combine чи Weld можна об'єднати два об'єкти. Більш оригінальним способом цю процедуру виконують нові команди Intersection і Trim.

Директиви по переносі об'єктів на передній план, чи ж навпаки — на задній, і деякі інші зібрані в підменю опції Order.

Запам'ятаєте, що гарячим клавішам Ctrl+C і Ctrl+V з версії 4.0 більше не відповідають командам Combine і Convert to Curves. Відтепер вони виконують команди зв'язані з Clipboard: Copy і Paste, відповідно. Для Combine і Convert to Curves передбачені комбінації Ctri+L і Ctrl+Q.

Меню Effects (Ефекти)

Містить команди, що виконують спецеффекти DRAW — змішати, огорнути, нахилити, витягнути, додати об'єкту об'ємне зображення. Також це меню було доповнено новими командами — Contour і PowerLine , Lens і PowerClip . Відзначимо, що більшість гарячих клавіш підібрані нелогічно.

Меню Text(Техт)

Підтримує операції форматування і редагування тексту. Більшість кнопок керування зібране в Text roll-up вікні, але часом буває легше працювати з діалоговими вікнами. Опція Text to Path і її roll-up вікно є найбільше часто використовуваними зі спецеффектів DRAW.

3. Робота з пакетом Corel Draw.

a) Робота з об'єктами.

Існує чотири методи для розташування об'єкта у файлі DRAW: створити новий об'єкт, імпортувати частину готових зображень, вставити об'єкт з іншої програми за допомогою Clipboard, чи з бібліотеки Symbols у режимі on-line. Незалежно від походження, усі ці об'єкти поводяться однаково, підкоряючи законам DRAW.

Закони DRAW:

• об'єкт можна виділити за допомогою мишки,

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes