Пакет Coreldraw, Детальна інформація

Пакет Coreldraw
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 47
Скачувань: 1198
• об'єкт можна вільно переміщати по сторінці,

• розмір, орієнтацію і формат об'єкта можна легко змінити,

• об'єкт повинний мати контур, товщину і колір якого можна змінити,

• якщо ви малюєте замкнутий об'єкт, ви можете задати для нього готову модель кольору,

• ви можете роз'єднати об'єкти.

Тільки один тип об'єкта є виключенням, це растрові картинки, імпортування в DRAW. До растрових зображень не можна застосувати інструменти Заливання, Контурна лінія, їх не можна розєднати. Їх можна розгорнути, змінити їхній розмір і форму. Все інше підкоряється правилам CorelDRAW.

Створення, переміщення і зміна об'єктів

Якщо ви працювали з Windows, ви вже знаєте як створювати об'єкти. Ви вже можете створювати в DRAW еліпси і кола. Простий метод натискання кнопки мишки і буксирування — це усе, що потрібно. Створити лінії і криві Безье небагато складніше, і ця техніка розглядається в наступних двох главах.

Щоб почати роботу з об'єктами, вам потрібно знати як виконується одинарне натискання кнопки миші і подвійне натискання кнопки мишки. Натискання кнопки мишки один раз виділяє об'єкт на чи сторінці колір з палітри квітів. Подвійне швидке натискання виділяє файли в різних діалогових вікнах (Open, Import, Save, Export і т.д.). Виділений об'єкт завжди оточений маленькими чорними покажчиками по периметрі.

Метод натискання і буксирування є самим зручної. З його допомогою виконуються наступні дії:

• переміщення виділеного об'єкта, заповненого чи кольором затіненого: натисніть кнопку в будь-якім місці усередині об'єкта і переміщайте його;

• переміщення незаповненого об'єкта — натисніть кнопку в будь-якім місці контуру об'єкта і переміщайте його;

• поворот об'єкта: виділите його, клацніть мишкою на об'єкті ще раз, потім натисніть ліву кнопку мишки і тягніть, як би сватившись за одну зі стрілок.

Існують дві інші зручні команди для переміщення об'єктів. Це

Move control (керування рухом) у меню Effects/ Transform. Вона дозволяє

пересувати об'єкти з точністю до 0.1 крапки. І натискання клавіші Ctrl при

переміщенні об'єкта: об'єкт може переміщатися тільки нагору, вниз і в

сторони.

Ви можливо вже зустрілися з цим — DRAW не може сприйняти об'єкт, поки він не виділений. Якщо об'єкти прості і їх небагато — виділяти їхній просто. Якщо робочий простір переповнений, задача ускладнюється. Про виділення об'єктів у таких випадках ви довідаєтеся небагато пізніше.

Імпортування об'єктів

DRAW приймає майже усі файли, що ви їй указуєте. DRAW може сприйняти текстові файли, електронні таблиці, зображення з програм, що малюють, векторну графіку (і свою), і навіть зображення з конкуруючих програм. Ключовою вимогою DRAW є: дати спочатку вказівка типу чи файлу дозволити DRAW самої установити тип файлу. При неправильній указівці типу файлу виникне повідомлення про помилку і DRAW запропонує вам неї виправити.

Діалогове вікно File/Import, призначене для імпортування. Подібно більшості програм, DRAW очікує визначений формат, щоб позначити розширення імені файлу. Вам слід випливати прийнятим стандартам при створенні своїх файлів. Пропонуємо вам спробувати імпортувати один з файлів з директорії зображень (clip art).

Використання заповнення і контурів (Fills і Outlines)

Однієї з перших операцій є використання заповнення і контурів виділеного об'єкта. Колірна палітра розташована на екрані. Для Outline і Fill мається багато діалогових вікон і roll-ups. Але виконання основних функцій легко і доступно.

Створимо коло і заповнимо його блакитним кольором:

1. Використовуйте інструмент Ellipce для створення кола. Щоб намалювати правильне коло, утримуйте натиснутої клавішу Ctrl при буксируванні мишкою.

2. Знайдіть блакитний колір на колірній палітрі, розташованої в нижній частині екрана і натисніть ліву кнопку мишки.

3. Щоб контур кола став блакитним, скористайтеся правою кнопкою мишки.

Любою об'єкт може бути обведений контуром, але тільки закритий об'єкт може бути заповнений. Закритим є такий об'єкт, що має безупинний контур, наприклад, як чи коло прямокутник.

Довідатися більше про квіти і відтінки колірної палітри можна в роботі з діалоговими вікнами і roll-ups в інструментах Outline і Fill.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes