Способи виведення з ладу автомобілів. Методика огляду на наявність вибухових пристроїв, Детальна інформація

Способи виведення з ладу автомобілів. Методика огляду на наявність вибухових пристроїв
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 17.2
Скачувань: 979
1/4

(

*

 

c

¤

®

°

R

1/4

*

c

°

\x2403\x1103\xD084\x1202\x6864\x0101\x3100$\x2437\x3800$\x2448\x6000\xD084\x6102\x0324\x1B00(зафарбований під колір дороги) розташовується під кутом (до 45°) до напрямку руху машини. Після контакту автомобіля з туго натягнутим тросом перший примусово відхиляється від прямолінійного напрямку руху і рухаючись уздовж троса вилітає на узбіччя, де його чекають диверсанти. Якщо трос буде натягнутий строго перпендикулярно до напрямку руху машини, то (при достатній міцності троса) автомобіль може одержати значні ушкодження, що можуть привести до загибелі пасажирів і ушкодження вантажу. На маршруті проходження транспортного, засобу може не виявитися придатних місць для кріплення троса. У цьому випадку можуть застосовуватися (у щільних ґрунтах) гвинтові металеві інвентарні якори, здатні витримувати зусилля до 10 тонн. Ці якори загвинчують у ґрунт від одного до чотирьох диверсантів за допомогою ключів-важелів. Трос

установлюється на ділянках дороги з обмеженим оглядом: за поворотом, за різким поздовжнім вигином дороги, щоб водій не встиг зреагувати на перешкоду.

Розглянутий вище спосіб зупинки транспортних засобів за допомогою троса приводить у тому чи іншому ступені до ушкодження транспортного засобу і, можливо, вантажу. Однак якщо метою диверсантів є захоплення вантажу в цілості чи планується подальше пересування на захопленому автомобілі, то для цієї мети може бути використана спеціальна мережа для захоплення автомобілів, що здатна захопити автомобіль вантажопідйомністю до 15 тонн на швидкості до 80 км/год. Мережа переноситься двома диверсантами і в згорнутому виді підвішується між двома деревами. Коли автомобіль наближається до пункту захоплення, мережа падає і розправляється, обплутуючи його. Застосування спеціального текстильного амортизатора обмежує гальмовий шлях максимум 35 метрами.

Для зупинки автомобіля можуть застосовуватися згадувані вище їжаки і стрічки із шипами, що пробивають шини транспортного засобу.

Засобом, що в може змусити автомобіль вилетіти за межі дороги, є машинна олія, розлита на проїзній частині. При русі по олії під колісьми утвориться масляний "клин". При цьому колеса "піднімаються" на масляну подушку (клин), шини втрачають зчеплення з дорогою й автомобіль стає некерованим.

Для зупинки автомобіля може використовуватися інший транспортний засіб, яким перегороджують дорогу. Перегороджування дороги здійснюється звичайно за крутим поворотом. На прямих ділянках іноді інсценують автомобільну аварію, перегороджуючи проїзну частину переверненим автомобілем.

В окремих випадках провокують зіткнення.

Ще одним способом зупинки транспортного засобу при його захопленні на заміській (лісовий) дорозі є створення перешкоди у вигляді завалу. Якщо видимість на дорозі обмежена (на крутих поворотах у лісі), а

Інтенсивність руху на дорозі мінімальна І відомий час проїзду передбачуваного до захоплення об'єкта, то завал може вироблятися заздалегідь: з дерев, колод чи великих гілок. При великій ширині дороги чи якщо дерева на узбіччях дороги тонкомірні (тобто мають незначні розміри) іноді потрібно робити завал дерев по обидва боки дороги для повного її блокування. При гарному огляді дороги (коли є імовірність, що водій заздалегідь зможе помітити завал і встигне почати відповідні міри) попередньо підготовлене дерево валять безпосередньо перед автомобілем, що рухається. У момент падіння дерева диверсанти відходять по заздалегідь підготовленій стежці назад на 2-4 м і під кутом 45° до осі падіння дерева. При необхідності, один з диверсантів тримає зупинений автомобіль під прицілом вогнепальної зброї, а інші приступають до операції захоплення.

З ПРОВЕДЕННЯ ОГЛЯДУ ЛЕГКОВОГО АВТОМОБІЛЯ НА НАЯВНІСТЬ У НЬОМУ ВИБУХОВИХ ПРИСТРОЇВ

3.1 Загальні положення

Практична діяльність свідчить, що використання автомобілів як об'єктів для розміщення вибухових пристроїв (ВП) продовжує викликати значну увагу злочинців. Це пояснюється декількома причинами:

1) всі найбільш потенційні жертви злочинців користуються легковими автомобілями;

2) зручністю для злочинця візуально контролювати наявність в автомобілі або поблизу нього особи, на життя якої скоюється замах, а отже, вибирати найбільш ефективний момент для приведення ВП в дію;

3) складністю виявлення ВП у конструкції автомобіля;

4) можливістю при скоєні терористичного акту наповнити відсіки автомобіля великою кількістю вибухової рідини;

5) у результаті руйнівної дії вибуху заряду ВР з конструктивних частин автомобіля утворюються додаткові вражаючі елементи;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes