Розповідь про наркотичні речовини і їх шкідливість, Детальна інформація

Розповідь про наркотичні речовини і їх шкідливість
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 8.1
Скачувань: 1011
Реферат з БЖД

Розповідь про наркотичні речовини і їх шкідливість



Багато тисяч років тому люди звернули увагу на те, що деякі речовини мають особливий вплив на людину - спричиняють галюцинації , заспокоєння , припиняють болісні відчуття , покращують сон , формують стан душевного комфорту , задоволення , емоційного піднесення .Вживання цих речовин найчастіше було пов’язане з релігійними містеріями.

Ейфорія та неадекватна веселість, а потім дивне заніміння після вживання зілля із різних рослин незмінне супроводжували грецькі вакханалії, релігійні свята мешканців джунглів Амазонки або верхів’я Нілу. Якщо в минулих століттях їх використовували доволі рідко, то в XX ст. наркоманія розповсюдилася дуже широко і головним чином у великих містах.

Багато людей вважають , що наркоманія – значно більше зло , ніж алкоголізм , і тому вже краще пити , ніж вживати наркотики. Насправді ж порівнювати , що жахливіше-черга алкоголіків з руками , що трусяться, чи декілька худих наркоманів – цілком безглуздо. Як би не здавалось дивним , але саме спроба позбавитись від тютюнової залежності призвела до першого спалаху зловживання наркотиками в Європі .

Які ж фактори впливають на початок вживання наркотиків серед молоді ?

Перш за все – мода ,прагнення вписатися в те оточення , в ту компанію ,яка важлива для молодої людини , цікава і де вживання наркотиків – норма . Можливо , молодь приваблює поширене помилкове судження , що вживання наркотиків - ознака сучасного способу життя .

Психологи вважають , що вживання наркотиків – одна із сходинок втечі від реального життя . Наступна – самогубство .Серед інших причин можна назвати такі:

погані стосунки в родині, з близькими і друзями ;

антисоціальна поведінка та гіперактивність ;

дружба з однолітками, які вживають наркотики ;

нелюбов до школи, неуспішне навчання ;

економічні та соціальні труднощі ;





До яких наслідків приводять наркотики ?

Вже через 2-3 роки вживання наркотиків приведе до повного виснаження організму. Людина худне, її шкіра набуває жовтуватого відтінку , з’являється крихкість нігтів , починає випадати волосся, повна і необоротна імпотенція. Вона втрачає здатність навіть до найменших фізичних і психічних навантажень. Настає передчасне старіння з ознаками слабоумства.

Повністю втрачають попередні почуття і інтереси, єдиною турботою стає добування наркотику будь-якою ціною. Настає остаточна моральна та інтелектуальна деградація – повний розпад особистості.

Чи можна вилікувати наркоманів?

\x00B2

\x00B4

\x00B8

\x00BA



\x2403\x0E03\x7C84\x0F00\x6884\x5D01\x7C84\x5E00\x6884\x6101\x0324 \x0300\x0324\x260A\x0B00ц\x0E00\x7C84\x5D00\x7C84\x6100\x0324\x1800колотися в 13років до 23 як особистість повністю деградує.

Майже у всіх містах України при звичайних поліклініках є наркологічні відділення, де надають медичну та психологічну допомогу анонімно і безкоштовно, що, безумовно, приваблює

приваблює пацієнтів, які вирішили припинити вживати

наркотики.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes