Розповідь про наркотичні речовини і їх шкідливість, Детальна інформація

Розповідь про наркотичні речовини і їх шкідливість
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 8.1
Скачувань: 1011
Висновок

Давайте замислимось! Ви дізналися про шкідливість, якої зазнають організм, психіка від вживання наркотику. І подумайте про те, що чекає вас в майбутньому якщо ви будете курити, пити

спиртне і вживати наркотичні речовини.

У важки хвилини згадайте слова Джека Лондона: „Хмільне завжди простягає руку, коли нас спіткала невдача, коли ми підупадаємо в силі, коли й стомлені, і вказує надзвичайно легкий вихід з такого становища. Але обіцянки ці фальшиві : під впливом хмільного ми втрачаємо справжнє уявлення про цінність речей” .

Якщо ви все зважили, то зробіть ще одне зусилля і вирішіть ніколи не торкатися чарки, сигарети й наркотиків.

Пам’ятайте: здоров’я, справжня радість життя і щастя не сумісні з тютюном, наркотиками і спиртними напоями.

Людина, що всерйоз захопилася наркотиками, поступово потрапляє до злочинного середовища. Світ наркоманів та злочину жорстокий, і людське життя тут нічого не варте. Відомо, що для здобуття грошей на наркотики наркоманам доводиться красти, грабувати людей, продавати та займатися проституцією.

Наркотики та злочинність ідуть у парі. Звичайно, все в житті починається з дрібних крадіжок у магазинах чи кишенькового злодійства, а закінчується більш серйозними злодійствами – пограбуваннями, розбоєм та насильством.

У всіх країнах торгівля наркотиками контролюється владою. І майже скрізь, виробництво, зберігання і розповсюдження та вживання знаходиться поза законом.

У наркоманів виникає велика проблема матеріальної залежності від тих, хто забезпечує „ білою смертю”. Уникнути її практично не можливо.

Ніколи не підтримуйте стосунків із торговцями наркотиками. Законом суворо переслідуються навіть ті, хто виконує їхні дрібні доручення в якості плати. А в результаті – ув’язнення!

Люди часто не усвідомлюють загрози, пов’язаної із вживанням наркотиків, не думають про наслідки поганої звички. Ті, хто став на дорогу, що веде від експериментів до узалеження, зазнають значних змін. Вони відстронюються від родичів і друзів, перестають цікавитися життям, спортом, ізолюються від оточення, стають агресивними і некомунікабельними, часто втрачають фізичну форму.

Тим, хто починає приймати наркотики, слід пам’ятати, що відмовитися від цієї звички буде не легко. У наркомана виникає психічна та фізіологічна залежність, він мріє тільки про те, як здобути нову дозу. Потяг до наркотиків не зникає за одну мить.

Спочатку людина страждає від нестерпного болю, в організмі відчувається „ломка”, все тіло зводить судомами. Багато людей не витримують цього стану і знову починають вживати наркотики. Але з кожною новою дозою зупинитися стає дедалі складніше.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes