Планета Уран, Детальна інформація

Планета Уран
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: Круть Олексій
Розмір: 23.9
Скачувань: 2817
Вісь обертання більшості планет майже перпендикулярнаі площини екліптики, а вісь Урана майже рівнобіжна екліптиці. Під час польоту до Урана Вояджера 2 південний полюс Урана майже точно вказував на Сонце. Тому полярні області Урана одержують більша кількість енергії від Сонця, чим екваторіальні області. Однак Уран більш гарячий у районі екватора, чим на полюсах. Механізм, що лежить в основі цього, невідомий.

Уран складається насамперед з гірської породи і різних льодів, кількість водню складає тільки приблизно 15 % і є невелика кількість гелію (на відміну від Юпітера і Сатурна, основним складової які є водень). Очевидно, Уран не має кам'яного ядра подібно Юпітерові і Сатурну.

Як і інші газові планети, в Урана є смуги хмар, що швидко переміщаються довкола нього. Але вони надзвичайно слабкі і видимі тільки при дуже високій якості зображення. Недавні спостереження показують великі і більш явні смуги.

Подібно іншим газовим планетам, Уран має кільця. Як і в Юпітера,

вони дуже темні і, як у Сатурна, крім дрібного пилу включають досить великі частки розміром до 10 метрів у діаметрі. Відомо 11 кілець, усі дуже слабкі; саме яскраве називається Эпсилон.

Вояджер 2 знайшов 10 малих місяців на додаток до 5 великих, уже відомим. Імовірно, що маються більш дрібні супутники в межах кілець.

Магнітне поле Урана нахилено майже на 60° щодо осі обертання.

Уран іноді бачимо неозброєним оком у дуже ясну ніч; досить просто знайти його з біноклем (якщо ви точно знаєте, куди дивитися). У малий телескоп видний диск

Супутник Урана - Міранда (Mіranda)

Короткі дані про Міранда

Орбіта = 129 780 км від Урана

Період звертання = 1.4 дня

Відкритий = у 1948 рік - Gerard Kuіper

Діаметр = 472 км

Маса = 6.3*1019 кг

Міранда являється одинадцятим з відомих супутників Урана.

Міранда - дочка фокусника Просперо в "Бурі" Шекспіра.

Міранда приблизно на половину складається з водяного льоду і наполовину з гірського матеріалу.

На поверхні Міранди усе перемішано: покрита кратерами місцевість перемежовується з площадками з надприродними канавками, долини чергуються зі стрімчаками висотою більш ніж 5 кілометрів

Супутник Урана - Ариэль (Arіel)

Короткі дані про Аріель

Орбіта = 191 240 км від Урана

Період обертання = 2.52 дня

Відкритий = у 1851 році - W. Lassell

Діаметр = 1160 км

Маса = 1.27*1021 кг

Аріель - дванадцятий з відомих супутників Урана.

Аріель - бешкетний повітряний дух Шекспірівської "Бури".

Аріель був відкритий Ласселлем у 1951 році.

Аріель і Титания, очевидно, дуже схожі один на одного, хоча Титания на 35% більше. Усі великі місяці Урана складаються із суміші приблизно наполовину водяника льоду і гірських порід.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes