Пістолети, Детальна інформація

Пістолети
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Військова справа
Автор: фелікс
Розмір: 20.1
Скачувань: 1654
Польський пістолет-кулемет ПМ-63 зразка 1963 м

Калібр - 9 мм

Довжина загальна - 583 мм

Маса з патронами - 2 кг

Скорострільність технічна 650 пострілів у хвилину

Ємність магазина - 15,25 патронів

Початкова швидкість кулі - 320 м\з

Наступне покоління малогабаритних пістолетів-кулеметів з'явилося в 70-і 80-і роки. Тоді сили поліції і служб державної безпеки багатьох країн виявили підвищену цікавість до компактної, скорострільної зброї, що понадобились для боротьби з терористами і наркомафією.

Треба сказати, що подібна зброя вже існувала, правда проектували його для інших цілей. Наприклад, у Польщі з 1963 року вироблявся пістолет-кулемет ПМ-63 масою усього 1.6 кг , розроблений групою інженерів на чолі з Вільневчецем для підрозділів, що охороняли радіолокаційні станції ПВО. Кожух ПМ-63, об'єднаний із затвором, охоплював стовбур, у дулового зрізу якого мався виступ- компенсатор, що зменшував зсув зброї нагору під впливом віддачі. Магазини, що вміщали 15 чи 25 патронів, розташовувалися в рукоятці пістолетного типу, поруч з яким був спусковий механізм. Друга, складна рукоятка знаходилася під передньою частиною стовбура. Приціл був розрахований на ведення вогню на дистанцію 75 і 150 метрів, режим стрілянини залежав від того, наскільки довго палець стрільця давив на спуск.

Подібне по пристрої і призначенню зброя складалася в арміях багатьох країн. Скажемо, в Іспанії вироблялися невеликі пістолети-кулемети “Старий” моделей Зет-62 і Зет-70Б, поліцейські ФРН розташовували “маузерами” М-57, “вальтерами” МП-Л (“ланг-довгий”) і ДО (“курц-коротки”), а також “хаклер-кохами” МП-5ДО.

Американський пістолет-кулемет “Інгрем” зразка 1970 м

Калібр -11.43 мм

Довжина загальна - 548 мм

Маса з патронами - 3.8 кг

Скорострільність технічна 1145 пострілів у хвилину

Ємність магазина - 30 патронів

Початкова швидкість кулі - 280 м\з

Однак для частин, створених для боротьби з тероризмом, була потрібно і спеціальна зброя, которое можна було б укрити в звичайному одязі.

Замовлення на “міні-системи” виконали досить швидко. Почасти тому, що перший час вони являли собою зменшені копії серійних моделей. Так, ізраїльська фірма “НИМИ” у 1982 році приступила до виробництва пістолетів-кулеметів “міни-узі”, по пристрої не відрізнялися від прототипу, якщо не вважати спрощеного плечового упора і двох пазів-компенсаторів у дуловій частині стовбура. Крім того, “міні-узі” оснащувалися магазинами на 20, 25 і 30 патронів, глушителем, нічним прицілом і гранатометом.

Трохи раніш, у 1970 році, збройова фабрика в місті Атланті (США) освоїло малогабаритну зброю. Це був “Інгрем” , що зовні дуже нагадував ізраїльський пістолет-кулемет, але довжиною всього 248 див, зі складним плечовим упором і глушителем. “Інгрем” вироблявся в звичайному варіанті М10 і укороченому М11 “Шортів”.

Чехословацький пістолет-кулемет “Скорпіон” зразок 61

Калібр - 7.65 мм

Довжина загальна - 513\269 мм

Маса з патронами - 1.5 кг

Скорострільність технічна 840 пострілів у хвилину

Ємність магазина - 10, 20 патронів

Початкова швидкість кулі - 320 м\з

Утім, найкраще специфіку бойового засобу, призначеного для раптових, швидкоплинних сутичок, виразив італійський пістолет-кулемет “Спектр”, що випускається з 1984 року на підприємстві в Туріні. Його автор Роберто Теппа, головну увагу приділив тому, щоб стрілець міг якомога швидше відкрити вогонь Їм відразу зацікавилися в Єгипті, Йорданії, Кувейту ,Колумбії, Таїланду і Пакистану.

...Від важкого двоствольного італійського пістолета-кулемета, що з'явився на полях боїв першої світової війни, до компактного “Спектра” - такий шлях, пройдений творцями цієї зброї за минулі десятиліття.

PAGE

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes