Пістолети, Детальна інформація

Пістолети
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Військова справа
Автор: фелікс
Розмір: 20.1
Скачувань: 1658
Калібр -11.43 мм

Довжина загальна - 857 мм

Маса з патронами - 4.8 кг

Скорострільність 675 пострілів у хвилину

Ємність магазина - 20, 30, 50 і 100 патронів

Початкова швидкість кулі - 280 м\з

До середини 30-х років пістолетам-кулеметам повсюдно призначали роль додаткового вогневого засобу і застосовували їх в основному в частинах жандармерії і поліції. Тільки після війни 1932-1934 років між Болівією і Парагваєм, коли ця зброя відмінна показало себе у швидкоплинних сутичках на коротких дистанціях, вуличних боях і йому стали приділяти більше увагу.

У нашій країні перший кулемет-пістолет-кулемет, чи “легкий карабін”, зробив у 1927 році під патрон розповсюдженого тоді пістолета “наган” видний зброяр Токарєв. Однак іспиту показали непридатність настільки малопотужних боєприпасів.

У 1929 році подібну зброю виготовив Дегтярьов. По суті справи, це був зменшений варіант його ж ручного кулемета ДП - боєприпаси містилися в дисковому магазині на 44 патрона, встановлюваному поверх стовбурної коробки, запирання казенної частини здійснювалося затвором з розсувними бойовими личинками. Модель Дегтярьова забракували, у тому числі через велику вагу і занадто високого темпу стрілянини. ДО 1932 року конструктор завершив роботу над іншим, зовсім іншим пістолетом-кулеметом, его-то через 3 роки і прийняли для озброєння командного складу РККА.

У ППД-34, як офіційно іменувався пістолет-кулемет Дегтярьова, був вільний затвор, кругла стовбурна коробка переходила перед у кожух стовбура з вирізами для вентиляції, а позаду закривалася ковпачком, який накручувався. 25 патронів - нових, вітчизняних, пістолетних містилося в секторному магазині. На жаль, через помилкову оцінку пістолетів-кулеметів вищими керівниками наркомату оборони, знехтувавши ними, як сугубо “політичною зброєю”, за 5 років випустили всього 4173 ППД, а в лютому 1939 року їхній не тільки зняли з озброєння РККА, але навіть вилучили з військ.

Радянський кулемет^-пістолет-кулемет Дегтярьова ППД-40 зразка 1940 м

Калібр - 7.62 мм

Довжина загальна - 788 мм

Маса з патронами - 5.4 кг

Скорострільність технічна 900-1100 пострілів у хвилину

Ємність магазина - 71 патрон

Початкова швидкість кулі - 480-490 м\з

Знадобився гіркий урок радянсько-фінляндської війни, коли чимало неприємностей нашим бійцям доставили солдати супротивника з пістолетами-кулеметами “Суомі” системи Лахти зразка 1931 року з магазинами на 20 і 71 патрон. От лише коли дегтяревські автомати спішно повернули в армію, налагодили масове виробництво. За кілька днів Дегтярьов і Щелков створили місткий дисковий магазин на 71 патрон. А вже в лютому 1940 року Дегтярьов надав у Комітет оборони при Раднаркому СРСР модернізований ППД із розрізною ложею і дисковим магазином без горловини, що одержав позначення ППД-40. Його відразу почали випускати. Це зіграло роль в оснащенні Червоної Армії легкою автоматичною зброєю, однак ППД-40 аж ніяк не був кращим у своєму класі...

У 1940 році Червона Армія мала у своєму розпорядженні пістолети-кулемети системи Дегтярьова (ППД). Наскільки ефективно була ця зброя, показала радянсько-фінляндська війна. Вже в ході її розробками нових моделей зайнялися Шпитальний і Шпагін. Після полігонних іспитів досвідчених зразків з'ясувалося, що “кулемет-пістолет-кулемет Шпитального необхідно доробити”, а шпагінский був рекомендований на озброєння Червоної Армії замість ППД.

Узявши за основу ППД, Шпагін задумав зброю по пристрої максимально простої, технологичное, що й удалося. У зразку, випробуваному кілька місяців спустя, було 87 деталей, тоді як у ППД - 95.

Радянський кулемет^-пістолет-кулемет Шпагіна ППШ-41

Калібр - 7.62 мм

Довжина загальна - 842 мм

Маса з патронами - 5.3 кг

Скорострільність технічна 1000 пострілів у хвилину

Ємність магазина - 35 і 71 патрон

Початкова швидкість кулі - 500 м\з

Кулемет^-пістолет-кулемет Шпагіна діяв за принципом вільного затвора, передня частина якого мала кільцевий поршень , що охоплює задню частину стовбура. У капсуль патрона, подаваного в магазин, ударяв бойок, закріплений на затворі. Спусковий механізм був розрахований на ведення вогню як чергами, так і одиночними пострілами. Для підвищення влучності Шпагин скосив передній кінець кожуха стовбура - при стрілянині порохові гази, ударяючись про нього, частково гасили силу віддачі, стремившуюся відкинути зброя назад і нагору. 21 грудня 1940 року ППШ прийняли на озброєння.

Однак танкістам, зв'язківцям, десантникам, розвідникам треба була більш компактна зброя, і в 1942 році конструкторам дали завдання розробити новий кулемет^-пістолет-кулемет. Краще усіх справився з цим завданням Судаєв.

Радянський кулемет-пістолет-кулемет системи Судаєва ППС-43

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes