Пістолети, Детальна інформація

Пістолети
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Військова справа
Автор: фелікс
Розмір: 20.1
Скачувань: 1659
Прицільна дальність стрілянини - 700 м

Американський пістолет створювався під дуже могутні патрони 11.43 мм, їх 14.8-грамова куля викидалася зі значною початковою швидкістю, що забезпечувало велику дальність ведення вогню і забійну силу. Спочатку “колльти” застосовувалися в американській армії дуже обмежено, але після модернізації в 1921 році стали основною офіцерською зброєю. Досить нагадати, що до 1982 року підприємства США випустили 418 тис. “кольтів” різних модифікацій.

Японський пістолет “Намбу” зразок 14 випуску 1925 року

Калібр - 8 мм

Маса без патронів - 900 м

Довжина - 229 мм

Ємність магазина - 8 патронів

...У період між двома світовими війнами головні зусилля конструкторів самозарядних пістолетів були спрямовані в основному на подальше підвищення практичної скорострільності.

Черговий етап у розвитку стрілецької автоматичної зброї відкрило винахід чеським зброярем Алоізом Томішкой самовзводного ударно-спускового механізму. Завдяки йому перед першим пострілом не були потрібні додаткові маніпуляції по заряджанню зброї. Стрільцю було достатньо натиснути на спусковий гачок, після чого автоматично зводився курок і вироблявся постріл. Томішко створив свій спусковий механізм перед першою світовою війною, але упроваджуватися він став тільки з кінця 20-х років, причому в першу чергу в німецьких поліцейських і армійських пістолетах. Наприклад, у 1929 році, самовзводним спусковим механізмом оснастили поліцейський “вальтер”, а через 9 років пістолет П-38, що став у нацистському вермахті основною моделлю для офіцерів. Цей пістолет і понині залишається на озброєнні західнонімецького бундесверу під позначенням П-4. З урахуванням сучасних вимог до офіцерської зброї його модернізували, трохи покоротшавши і полегшивши за рахунок використання в конструкції легень алюмінієвих сплавів.

Німецький пістолет П-38 системи Вальтер зразка 1938 року

Калібр - 9 мм

Маса - 1000 м

Маса без патронів - 990 м

Довжина - 212 мм

Ємність магазина - 8 патронів

Прицільна дальність стрілянини - 50 м

Початкова швидкість кулі - 320 м\з

У нашій країні самозарядними пістолетами вперше зайнялися незабаром після закінчення громадянської війни. Справа в тім, що незважаючи на чудові бойові якості револьвера “наган” зразка 1895 року, військові фахівці рахували більш перспективними пістолети, як більш скорострільна офіцерська зброя.

До революції в Росії їх ніхто не виготовляв і тому в ході були тільки імпортні зразки. З цієї причини радянським конструкторам довелося починати з нуля.

Німецький пістолет системи “Вальтера” зразка 1929 року

Калібр - 7.65 мм

Маса без патронів - 690 м

Довжина - 170 мм

Ємність магазина - 8 патронів

Першу вітчизняну модель самозарядного пістолета під 7.65 мм патрон Браунінга запропонував у 1920-1921 роках Коровин, працювали над подібною зброєю й іншими фахівцями. Однак найбільший успіх випав на частку Токарєва. Його пістолет ТТ (Тула, Токарєв) у 1930 році був прийнятий на озброєння Червоною Армією. “Порівнюючи пістолет Токарєва з кращими іноземними зразками, комісія вважає його найбільше прийнятним і придатним для прийняття на озброєння при умовах:

Збільшення влучності

Поліпшення прицільних пристосувань

Збільшення безпеки

Полегшення спуска

Усунення інших, відзначених у процесі іспиту недоліків”

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes