Обмеження корупції та “тіньової” економічної діяльності: проблеми і перспективи, Детальна інформація

Обмеження корупції та “тіньової” економічної діяльності: проблеми і перспективи
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Правознавство
Автор: Олексій
Розмір: 11.9
Скачувань: 980
По-друге, необхідно дуже серйозно підійти до створення системи матеріальної підтримки всієї нашої правоохоронної системи і контролюючих органів. Нові підходи мають бути врахованими у державному бюджеті, у рамках Державної програми по боротьбі з корупцією і “відмиванням брудних” грошей.

По-третє, іноземці часто ставлять традиційне запитання: “Як це можливо, що у Вас державний службовець, який живе на скромну зарплату, їздить на 3-х “Мерседесах” і проживає у замку?”

Ми знаємо, що ці престижні авто, замки записані на ветерана, інваліда, бабусю-пенсіонерку. Перед Законом ці службовці невразливі, адже в нашому законодавстві немає норм, що передбачають встановлення невідповідності доходів і витрат та визначити: підгрунтя є кримінальним або ні.

Тому для усунення такої ситуації необхідно в законодавчому порядку передбачити податковий контроль за витратами фізичних осіб і порядок визначення оподатковуваних доходів за оцінкою витрат. Для проведення такого контролю Державною податковою адміністрацією України підготовлено Проект указу Президента України “Про введення обліку і податкового контролю за витратами фізичних осіб”, що знаходиться на затвердженні.

Питання стосовно легалізації наявних у громадян накопичених грошових і матеріальних коштів також гостро стоїть. “Сумнівними” їх зробило непродумане податкове законодавство, безсистемні зміни правового поля, що не викликають довіри.

Сьогодні більш важливо зупинити руйнівні процеси в економіці України, ніж боротися з їх наслідками.

З метою обмеження корупції і “тіньової” економічної діяльності, впровадження цілісної системи дій, спрямованих на викорінення їх причин, врегулювання питання легалізації “тіньових” капіталів, їх інвестування в економіку України Державною податковою адміністрацією України підготовлено Проект указу Президента України “Про заходи щодо легалізації фізичними особами доходів, з яких не сплачені податки” і Проект однойменного закону України.

Податкова служба України працює у правовому полі. Необхідна відповідна законодавча база, тому ми ще раз привертаємо увагу до проблеми правової неврегульованості боротьби з корупцією та “тіньовою” економікою.

 

 

Зміст | Журнал

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes