Збройні Сили та інші військовi формування України на сучасному етапі, Детальна інформація

Збройні Сили та інші військовi формування України на сучасному етапі
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Військова справа
Автор: Олексій
Розмір: 23.1
Скачувань: 2191
— військово-будівельний факультет при Харківському державному політехнічному університеті.

В Україні створено вищі навчальні заклади для підготовки спеціалістів прикордонних військ (Хмельницька академія Прикордонних військ України) та Національної гвардії (Харківський військовий університет Національної гвардії України).

Офіцери, які мають вищу освіту та досвід служби у військах, можуть продовжити свою військову освіту в Академії Збройних Сил України.

Усі випускники вищих військових навчальних закладів отримують диплом загальнодержавного зразка, який дає їм право після звільнення із Збройних Сил працювати за цивільними спеціальностями.

Українська держава забезпечує молоді можливість здобуття військової освіти. Кожний юнак, який мас середню освіту, а також солдат, сержант і матрос із середньою освітою після першого року строкової служби може вступити до військового навчального закладу за власним вибором. Обираючи вищий військовий навчальний заклад, слід уважно проаналізувати свої нахили, інтереси, здібності, стан здоров'я, порадитися із старшими, з військовими. Кожна військова професія ставить перед юнаком певні специфічні вимоги до його здоров'я, до психічного (вольового, інтелектуального), фізич-ното розвитку. Ті, хто бажає вступити до вищого військового навчального закладу, в період з 1 лютого до 1 травня подають у районний (міський) військкомат заяву. Для всебічної оцінки вступників приймальна комісія навчального закладу проводить вступні іспити у два тури, з 1 по 25 липня. Враховуються результати письмового тестування із загальноосвітніх (шкільних) дисциплін, які є профілюючими в цьому військовому навчальному закладі. Індивідуальні психологічні та фізичні якості юнака, стан здоров'я та ін. Абітурієнт, який пройшов за конкурсом, зараховується на перший курс військового навчального закладу, і з цього моменту розпочинається його служба в Збройних Силах чи в інших військових формуваннях України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes