Аналіз фінансової звітності підприємства, Детальна інформація

Аналіз фінансової звітності підприємства
Тип документу: Реферат
Сторінок: 33
Предмет: Економіка
Автор: Олексій
Розмір: 70.2
Скачувань: 3733
4. Фондовіддіча

5. Оборотність коштів у розрахунках

- в оборотах

- в днях

6. Оборотність виробничих запасів

- в оборотах

- в днях

7. Оборотність кредиторської заборгованості

8. Тривалість операційного циклу

9. Тривалість фінансового циклу

10. Коефіцієнт погашення дебітор-ської заборгованості

11. Обертання власного капіталу

12. Обертання авансованого капіталу

Це співвідношення можна назвати “золотим правилом”. Проте можливі відхилення, які не завжди негативні (освоєння нових направлень вкладення капіталу, реконструкція та модернізація діючих підприємств, які зв’язані з значними вкладеннями фінансових ресурсів, в перспективі окупляться). Слід також враховувати інфляцію.

Ще одне направлення оцінки ділової активності — аналіз і порівняння ефективності використання ресурсів підприємства. Відомо безліч показників,що застосовуються в ході такого аналізу. Найбільш розповсюджені наведені в таблиці 4.

Оцінка рентабельності

До основних показників цієї групи, які використовуються для характеристики рентабельності вкладень в діяльність того чи іншого виду, відносяться рентабельність авансованого капіталу та рентабельність власного капіталу. Вони показують, скільки гривень прибутку припадає на одну гривню авансованого (власного) капіталу. При цьому аналізі використовують або балансовий, або чистий прибуток.

Окрім наведених показників обчислюють також коефіцієнти рентабельності всієї продукції вцілому, а також окремих її видів. У першому випадку співставляють прибуток та виручку від реалізації продукції, а в другому — прибуток та виручку від реалізації продукції конкретного виду. У вітчизняній практиці також поширений коефіцієнт рентабельності основної діяльності: відношення прибутку від реалізації до затрат на виробництво реалізованої продукції.

Коефіцієнт рентабельності продукції визначається результативністю роботи звітного періоду; вірогідний і плановий ефект довгострокових інвестицій він не відображає.

Коефіцієнти рентабельності віддзеркалюють наскільки прибуткова діяльність компанії. Ці коефіцієнти розглядаються, як відношення одержаного прибутку до об’єму реалізованої продукції.

Таблиця 5

Методика розрахунку основних показників

Оцінка майнового стану

Формула розрахунку

Нормальне значення Звіт-на фор-ма, № Номери рядка (р), граф (г),форм (ф)

1 2 3 4 5





1. Оцінка стану динаміки економічного потенціалу підприємства

Сума господарських засобів, що знаходяться в розпорядженні підприємства

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes