Управління формуванням асортименту товарів в торговельному підприємстві на основі маркетингу, Детальна інформація

Управління формуванням асортименту товарів в торговельному підприємстві на основі маркетингу
Тип документу: Реферат
Сторінок: 26
Предмет: Економіка
Автор: Олексій
Розмір: 253.4
Скачувань: 1187
гуртові посередники (дистриб’ютори, підприємства-брокери, підприємства-агенти, ділери);

організатори гуртового обігу (гуртові ярмарки, аукціони, товарні біржі, гуртові і дрібногуртові ринки, магазини-склади).

В таблиці 2.1.2. згруповані постачальники – посередники і подана інформація, для порівняння, за два роки про суму поставок, умови постачання, якість тощо.

Таблиця SEQ Таблица \* ARABIC 2 .1.2.

Основні постачальники-посередники ПВКФ "БМВ-Імпекс" м. Галич

у 1997-1998 роках

тис.грн.

№ п/п Найменування постачальника Найменування товару Сума надходжень Примітка



1997 1998

1 ТзОВ "Світ-Дистрибуція"

м. Львів продовольчі товари 150,4 146,3 Товари відомих українських товаровиробників. Якість гарантована.

2 Підприємство "Українська Дистриб’юторська Організація" м. Львів товари побутової хімії 66,2 64,6 Товари відомої у світі компа-нії "Прокер енд Гембл". Якість світова. Пройдені українську сертифікацію.

3 Гуртова база "Берест-продторг" м. Івано-Франківськ продовольчі товари 51,2 50,7 Широкий товарний асорти-мент. Товари відомих то-варних марок. Діє гнучка система знижок.

4 "Кока-Кола Аматіл Україна ЛТД" м. Івано-Франківськ безалкогольні напої 23,3 21,8 Добре відомі якісні напої компанії "Кока-Кола".

Дане підприємство приймає участь у рекламних кампа-ніях.

5 Приватна фірма "ХГІ"

м. Львів вино-горілчані та тютюнові вироби - 2,7 Відомі вина Півдня. Широ-кий асортимент тютюнових виробів відомих торгових марок.

6 Приватне підприємство "Доміс" м. Галич господарські товари 4,2 3,3 Асортимент вузький. Попит невеликий через високі ціни.

7 Приватний підприємець Сухомлин Л. О.

0,9 0,7 Формується асортимент на основі заказу. Товари ви-робників Польщі. Низькі ціни.



У 1998 роцi постачальники поставили товарiв на суму 299,1 тис.грн., що є меньшим на 6,3 тис.грн. в порівнянні з надходженням товарів у 1997 році. Доля поставок, рiзними постачальниками, наочно наведено дiаграмою на рисунку 2.1.1.

У 1998 році найбільше надійшло товарів від товариства з обмеженою відповідальністю "Світ Дистрибуція", сума яких складає 146,3 тис.грн. На суму 64,6 тис.грн. було завезено товарів підприємством "Українська Дистриб’юторська організація". Вищеперечислені постачальники

представники м. Львова. Івано-Франківська гуртова база "Берест-Продторг" завезла у цьому ж році товарів на суму 50,7 тис.грн, а доля постачання, в загальному об’ємі поставок, Івано-Франківського представництва підприємства "Кока-Кола Аматіл Україна ЛТД" та інших постачальників є незначною, відповідно 21,8 і 15,7 тис.грн.

Організація обліку та контролю за гуртовими закупками – важлива частина комерційної роботи. Даній роботі на фірмі приділяється велика увага, яка починається з вивчення джерел закупок. Комерційні працівники фірми складають на кожного постачальника спеціальні карточки, які групують по місцевих, міжобласних, міжреспубліканських постачальниках. В карточках вказують дані про виробничу потужність підприємства, кількість товарів у асортименті, умови постачання товарів.

Ціллю оперативного обліку і контролю гуртових закупок на фірмі є здійснення повсякденного нагляду за виконанням постачальниками договорів поставок для забезпечення своєчасного і безперебійного поступання товарів в узгодженому асортименті, належної якості і кількості. Облік виконання договорів постачання здійснюється в фірмі в спеціальних журналах, де фіксуються дані про фактичну відгрузку і надходження товарів, про випадки порушення постачальниками договорів. Все це необхідно для своєчасного пред’явлення претензій постачальникам. Дана робота є дуже трудомісткою, тому актуальною задачею для фірми являється механізація і автоматизація обліку поставок з допомогою ЕОМ і іншої комп’ютерної техніки. Робочі місця працівників фірми слід обладнати персональними комп’ютерами, створити автоматизовані робочі місця, які забезпечать безперервний щоденний контроль за постачанням товарів по кожній позиції асортименту і кожному постачальнику.

Успішному проведенню закупівельної роботи допомагає розробка комерційним апаратом оперативних планів закупок, передбачаємих сум товарів, які належать закупці, терміни заключення договорів, а також узгодження і уточнення специфік і відгрузки товарів, відповідальних осіб за проведення закупок.

Згідно договору, приведеного в додатку 11, ТзОВ "Світ-Дистрибуція", підприємства "Українська Дистриб’юторська Організація", "Кока-Кола Беверіджиз Україна ЛТД" поставляють товари власним транспортом. Товари інших постачальників ПВКФ "БМВ-Імпекс" завозить своїм сласним транспортом та за свій рахунок.

Місцеві постачальники, зокрема, Галицький хлібзавод постачає продукцію своїми спеціалізованими машинами згідно графіку завозу хлібо-булочних виробів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes