Витоки слов`янської міфології, Детальна інформація

Витоки слов`янської міфології
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Культура
Автор: Олексій
Розмір: 21.9
Скачувань: 2027
Також відомий як: Яскравий

Символ: Хмари, що розколюються молнією

Колір: Небесно-блакитний

Сварог — уособлення неба, создатель миру. Ніколи Сварог розколов хмари стрілами молнії і запалив смолоскип сонця. Своїм могучим мечем він поражає демонів затінони.

В стародавності Сварог мав гаряче бажання забезпечити своїм синам майбутнє, тому Даждьбогу дав божественний дар вогню, а Сварожичу — молнії. Він думав, що колись вони повинні будуть зайняти його місце, і сподівався, що його поділлена між ними міць повинна дати достатньо сили синам, щоб утримати трон в своїх руках. До нещастя, Сварог не зважав на амбіції інших потужних божеств, подібно Перуну і Свантовиту.

Тепер Сварог — тільки жалюгідна подібність першопочаткового Сварога і лише невеликий культ слідує за ним. Його ім'я всі ще забороняється вимовляти. Сварог більше не турбується про прості смертні і, хоча він всі ще жалюгідно злиться над тим, що трон вже не належить йому, він неспроможний, щоб змінити будь-що.

Свантовит

Назва: Бог процвітання і війни

Також відомий як: Сильний

Символ: Рог достатку

Колір: Білий

Коли Сварог віддав свою владу в руки Сварожича і Даждьбога, Свантовит і Перун внутрішньо пораділи. У них були свої власні плани, дуже сильно що відрізнялися від ідей старого Сварога. І хоча Даждьбог керував сонцем, він не настільки впливовий, як Свантовит.

Неминучо, Свантовит розраховував на верховну владу, але про те же думав і Перун. Тому тепер в пантеоне немає ясного лідера. Навпроти, трон ділять дві постійно що сперечаються сили, кожна з яких бажає, щоб інша визволила своє місце.

Чотири голови Свантовита спостерігають за всесвітом в усіх напрямках. Він може завбачити процвітання урожаю, визначаючи його кількістю вина в розі свого святого бика. Скача на білій лошаді на битву, він бере з собою цибулю або величезну шаблю.

Свантовиту поклонюються в багато размальованих храмах, охоронюваних воїнами. Там міститься біла лошадь священника, завжди готова мчатися на битву.

Перун

Назва: Бог війни

Також відомий як: Громовержец

Символ: Схрещені сокира і молот

Священні тваринні і рослини: Коза, дуб

Як Даждьбог уступив своє місце Свантовиту, Перун оволодів місцем Сварожича. Незважючи На те, що Сварожич вважався дуже сильним, ті, хто любив воювати, більш визнавали Перуна. І хоча Перун формально не був священним, військові керівники і вожді гаряче вірили в нього.

У Перуна — срібна голова і золота борода. Летячи на своїй що палає колісниці по небу, він користується цибулею, щоб проколювати хмари спалахами молнії подібно Сварогу в стародавності. Він може викликати дощ і грім. Сокира і молот — його любимые вигляди зброї.

В дубових гаях або на кучугурах під відкритим небом веселяться його прихильники. Вони підтримують вогонь, отриманий з гілок дубу, поруч з чучелом Перуна і смертельно бояться припустити його зникнення. До нинішнього часу, керівництво пантеона заперечується послідовниками Свантовита і Перуна.

Свита Перуна

Перуну допомагають радою і силою свита потужних друзей. І хоча Волос (Велес) — його головний радник, Перун також радиться Ойнена Марией, незначним вогняним божеством. Коли Зоря Ранкова завершує свої повсякденні роботи в палаці Даждьбога, вона вільна, щоб прийняти своє інше втілення — покровительниці воїнів. Вродливий незайманий воїн захищає її прихильників своєї довгої вуалью. Вона володіє шаблею і мчится в битву на чорній лошади. Навіть Варпулиса, онука злого Стрибога, викликає шум грома Перуна.

Даждьбог

Назва: Бог літа і щастя

Також відомий як: Щедрий бог

Символ: Сонячний диск

Колір: Золотий

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes