Витоки слов`янської міфології, Детальна інформація

Витоки слов`янської міфології
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Культура
Автор: Олексій
Розмір: 21.9
Скачувань: 2027
Даждьбог розташується в золотому палаці на землі вічного літа. Сидячи на троні з золота і пурпура, він не боїться затінін, холоду або нещастя. Він — веселий бог і втрата трона не сильно його турбує, доки добро нагороджується і зло покаране. Нарешті, він є покровителем дванадцяті знаків зодіака і прилежно обслуговується придворними і дуже вродливими дівами.

При щоденній появі, Даждьбог дуже схожий на вродливого молодого князя з срібної бородою і золотими вусами. По мірі того, як день розвивається, він поступово стариться, але кожне ранок знову змолажувається. Даждьбог літає по небу в оздобленої алмазами золотий колесниці, яку тягнуть дюжина білих лошадей з золотими гривами, що дихають вогнем.

Даждьбог знаходиться в шлюбі з Місяцем. Вродлива молода дівиця з'являється в початку літа, старіє з кожним удень і залишає Даждьбога взимку. Говорять, що землетруси — знак поганого настрою пари.

Діви Даждьбога

Даждьбога обслуговують чотири діви виняткової красоти. Зоря Ранкова відкриває палацові коміру вранці. Зоря Вечірня закриває їхн ввечері. Вечірня Звезда і Звезда Денница, Ранкова Звезда, стережуть чудових лошадей Даждьбога.

Мати-сира-земля

Назва: Батьківщина

Символ: Торба, заповнена землею

Священні тваринні і рослини: Вівця

Колір: Оттенки Землі

Мати-сиру-земля чуттєва і справедлива. Якщо Ви могли б зрозуміти її незбагненну мову, вона б завбачил Вам ваше майбутнє. До Неї взиває, коли починаються епідемії, також вона захищає жінок під час родів. Їй приписуються знання про трави і рослини.

Мати-сиру-земля час від часу по ночам відвідує вдома своїх прихильників, замаскувавшись під людину, вдітого в прикрашеному смугами і орнаментами плаття. Інколи вона має схожість з вівцею, і виступає в якості їх захисниці. Коли вона бродить по землі, вона навіть інколи сама їхн стрижить.

Наведена в вигляді солом'яного ідола, вона приєднується до священних джерел і святого вогню.

Ярило — її чоловік.





The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes